Πολιτική

Κ. Μπλούχος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι…επενδύσεις του, στην καταστροφολογία

Άρθρο του βουλευτή Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου
Ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει διάθεση να επενδύει στην καταστροφή. Στελέχη του διαγκωνίζονται στην διαστροφή κάθε λόγου, κάθε ανακοίνωσης, κάθε στοιχείου που ανακοινώνεται δημόσια. Προβαίνουν διαρκώς σε μόνιμη παρερμηνεία των υγειονομικών δεδομένων, των κυβερνητικών λόγων και έργων και της καταγραφής της κατάστασης της περιοχής μας. Ως εάν το πανδημικό φαινόμενο να αφορά μόνο τη Δράμα και όχι άλλες πολλές περιοχές της Ελλάδας και δη της βόρειας, ως εάν το πανδημικό φαινόμενο να εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα, μόνο στο ελληνικό ΕΣΥ και να μην υπάρχει προβληματισμός σε άλλες χώρες της υφηλίου, σε άλλα συστήματα υγείας.
Ο αρχηγός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν στη Δράμα όπου η πανδημία συνεχίζει να μας χτυπάει δυνατά, όχι για να βοηθήσουν αλλά για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της ανθρώπινης διαμαρτυρίας στον συνεχιζόμενο πόνο. Ούτε ασχολήθηκαν, ούτε ήξεραν για Μ.Ε.Θ. όσο κυβερνούσαν και γι’ αυτό άφησαν στη χώρα λιγότερες κλίνες Μ.Ε.Θ. από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Άρχισαν να μιλούν για αυτές μόνο όταν η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια εργώδη προσπάθεια για την αύξησή τους, υπερδιπλασιάζοντάς τες.
Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο μας, έσπευσαν να ανακοινώσουν με λαχτάρα ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου επενδύοντας στην καταστροφολογία.
Αντιμετωπίζουν την τεράστια πίεση στο ΕΣΥ λόγω της διασποράς του ιού ως ευκαιρία για ψηφοθηρική καταγγελία. Όπως ειπώθηκε και από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, αγαπούν την αριθμολογία των νεκρών, επενδύοντας σε αυτήν.
Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας προέβη σε έκπτυξη τριών κλινικών covid ανταποκρινόμενο πλήρως και πέραν πάσης προσδοκίας στην μεγάλη πίεση που υπέστη. Πώς όμως ανταποκρίθηκε; Είναι τραγικό και άδικο να ακούγονται οι φωνασκίες σαν αυτές των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πλειοδοτούν σε υπερβολές και ψευδολογία. Ανεφέρθη ότι δεν υπάρχει ενίσχυση του νοσοκομείου. Αν και είμαστε εναντίον κάθε ποσοτικοποίησης και αριθμολογίας, διότι δεν προσμετράται έτσι καμμία ποιότητα, εντούτοις, η σημερινή κυβέρνηση, μέσα σε διάστημα 7 μηνών προέβη σε γενναία ενίσχυση στελεχιακού δυναμικού. Παράδειγμα ότι σήμερα έχουμε στη Νοσηλευτική Υπηρεσία το 100% των προβλεπόμενων θέσεων του Οργανισμού του νοσοκομείου.
Στοχευμένα, θωράκισε το νοσοκομείο. Ένα καλό νοσοκομείο είναι ένας δυναμικός οργανισμός που καθιστά αντιμετωπίσιμα όλα τα περιστατικά, ειδικά τα περιστατικά πανδημικού χαρακτήρα με δυνατότητες διαρκούς και δυναμικής αναδιοργάνωσης και έκπτυξης κλινών σύμφωνα με τις ανάγκες των περιστατικών που αντιμετωπίζει. Διότι έτσι λειτουργεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο. Με δυνατότητες ευελιξίας, επιχειρησιακή ετοιμότητα και προσαρμοστικότητα.
Σωτηρία στο νοσοκομείο, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δεν προσφέρουν οι κραυγές, «διορίστε», «μονιμοποιήστε», «βολέψτε». Διότι αυτό ξέρει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αγνοώντας το τι σημαίνει επιστημονική θωράκιση ενός υγειονομικού ιδρύματος, μας πάει πίσω, σε δεκαετίες τραγικής σκοπιμότητας και ανοργανωσιάς.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έψεξαν και τον υπουργό Υγείας. Ότι τάχα επιτέθηκε και προσέβαλε το λαό της Δράμας, αποδίδοντας το πρόβλημα στη Δράμα. Ψάξαμε επισταμένως από την αρχή της πανδημίας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μια φορά δεν προέβησαν στην αυτονόητη προτροπή στο φιλότιμο και την ατομική ευθύνη κάθε πολίτη, ζητώντας να τηρηθούν πιστά από όλους τα υγειονομικά μέτρα του ΕΟΔΥ. Τουναντίον, πλειοδοτούν σε αμφισβήτηση, σε επένδυση στην αποτυχία τους, και σε ένα νομικίστικο δικαιωματισμό ότι προσβάλλονται τα ατομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, λες και ο κορωναϊός, αναζητά τα θύματά του με «δημοκρατικές» διαδικασίες.
Η περιφέρειά μας, μαζί με τουλάχιστον 5 νομούς ακόμη στην Μακεδονία, έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Βοηθούμε το νοσοκομείο μας με το να μην ασθενούμε. Και δεν ασθενούμε αν τηρούμε ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού, ατομικής υγιεινής- καθαριότητας και μασκοφορίας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
Καλούμε κάθε πολίτη, σε συμπεριφορά ευθύνης και αγάπης προς κάθε διπλανό, κάθε πλησίον. Αν δεν δούμε τον συνάνθρωπό μας ως κομμάτι του εαυτού μας που πρέπει να νοιαστούμε, τότε οδηγούμαστε στον απόλυτο ατομισμό. Κοινωνία σημαίνει ευθύνη και έγνοια, όχι δικαιωματισμός και πορείες διαμαρτυρίας. Κοινωνία σημαίνει σχέσεις. Όχι ακοινώνητα άτομα.