Πολιτική

Ανοίγουν μέχρι τέλη του έτους οι φυλακές του Νικηφόρου – Στη Δράμα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ. Κατσαφάδος

Την Δράμα θα επισκεφτεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος προκειμένου να δει από κοντά και να περιηγηθεί, στις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος στον Νικηφόρο.

Η κίνηση αυτή του υφυπουργού συνδέεται άμεσα με την ειλημμένη πλέον απόφαση της κυβέρνησης, να ξεκινήσει η λειτουργία των φυλακών του Νικηφόρου, μέχρι τέλους του έτους. Ο κ. Κατσαφάδος δεσμεύτηκε για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος Νικηφόρου Δράμας τόσο στον κυβερνητικό βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, τον οποίο και συνάντησε την προηγούμενη εβδομάδα όσο και στον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας Αναστάσιο Νικολαίδη.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ. Κατσαφάδος(δεξιά) με τον βουλευτή Δράμας ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη

Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2023 συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του κ. Νικολαΐδη, σχετικά με το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα εκκινήσει τη λειτουργία του το Κατάστημα Κράτησης στον Νικηφόρο.

Απαντώντας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κάτι το οποίο πρέπει να εκλάβετε ως δεδομένο. Ότι οι φυλακές της Δράμας, επιτέλους, μέχρι τέλους του έτους θα έχουν μπει σε λειτουργία και θα έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους».