Κοινωνία

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οι σχολές Καβάλας και Δράμας(;)

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται πλέον η ένταξη των πανεπιστημιακών σχολών της Καβάλας και της Δράμας( που τώρα ανήκουν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει το Δ.Π.Θ. ως την μοναδική πανεπιστημιακή πραγματικότητα σε όλη την ΑΜΘ, κάτι που επιβεβαίωσε και με πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα μίλησε για σημαντικές αλλαγές που θα συμβούν στο Δ.Π.Θ., έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού, με τον Πανεπιστήμιο να αποκτά νέες σχολές και σε άλλες πόλεις προκειμένου να καταστεί ο μοναδικός διαχειριστής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή, για λόγους Πανεπιστημιακούς αλλά και Εθνικούς.

Όλα τα παραπάνω «φωτογραφίζουν» ξεκάθαρα το ΔΙΠΑΕ της Καβάλας και της Δράμας.

«Στην σωστή κατεύθυνση κινείται η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κόμβος του ΔΙΠΑΕ Καβάλας και Δράμας να συγχωνευτεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» , δηλώνει  ο Θανάσης Μητρόπουλος, καθηγητής του Τμήματος Χημείας.