Υγεία

Απεργία στα διαγνωστικά κέντρα μέχρι το Σάββατο

Σε τριήμερη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν τα διαγνωστικά κέντρα και τα Πολυϊατρεία από αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου.

Οι γιατροί και ιδιοκτήτες των κέντρων διαμαρτύρονται -μεταξύ άλλων- για το μέτρο των υποχρεωτικών επιστροφών στο κράτος που υπερβαίνει το 40% των εσόδων τους.

Η απεργία θα είναι καθολική σε όλη την Ελλάδα και οι έκτακτες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται μόνο στα νοσοκομεία.

Όσοι και όσες είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για το ερχόμενο τριήμερο, πρέπει να επικοινωνήσουν με το διαγνωστικό κέντρο για αλλαγή της ημερομηνίας εξέτασης τους.

Όλγα Βασιλείου: δεν ζητούμε από τον ασφαλισμένο συμπολίτη μας να πληρώνει τις εξετάσεις του. Απαιτούμε, από τον ΕΟΠΥΥ κάθε εξέταση που εκτελείται – να αποζημιώνεται
Σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και εργαστηριακή ιατρός Όλγα Βασιλείου ανέφερε:
“Η απεργία, αποτελεί δικαίωμα κάθε εργαζομένου, όταν καταπατώνται τα εργασιακά του δικαιώματα.
Η απεργία δεν συνάδει, ασφαλώς, με το λειτούργημα του γιατρού. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται απλώς λόγος για οικονομική αφαίμαξη και εκμετάλλευση των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών της χώρας μας. Η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης έχει απώτερο στόχο τον εκβιασμό και προφανώς- την οικονομική εξαθλίωση και τον αφανισμό του κλάδου.
Ως εργαστηριακοί γιατροί δεν ζητούμε από τον ασφαλισμένο συμπολίτη μας να πληρώνει ο ίδιος τις εξετάσεις του. Απαιτούμε, όμως, από τον ασφαλιστικό του φορέα τον ΕΟΠΥΥ κάθε εξέταση που εκτελείται – να αποζημιώνεται.
Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας, την διαγραφή χρεών, που μας δημιούργησε ο ΧΡ-ΕΟΠΥΥ ζητώντας πίσω πάνω από το 50 % των εξετάσεων που εκτελέσαμε στους ασφαλισμένους του με υψηλό κόστος για τα ιατρεία. Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Υγείας εξήγγειλε κυρώσεις στους απεργούς ιατρούς. Αγνοεί ίσως ότι χωρίς ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς η ΠΦΥ δεν υφίσταται.
Σύσσωμος ο κλάδος των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών προασπίζεται την αξιοπιστία των εξετάσεων του και την επαγγελματική και επιστημονική του αξιοπρέπεια. Αντιστέκεται στον οικονομικό και επαγγελματικό αφανισμό του.
Είμαστε ιατροί, διατηρούμε εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμός, απασχολούμε προσωπικό και πρέπει να αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες μας . Δεν εκβιαζόμαστε. Είμαστε δίπλα στους ασθενείς μας, υπερασπιζόμαστε την ποιότητα των εξετάσεων τους και εμμένουν στο δικαίωμα τους να έχουν προσωπική επαφή με τον εργαστηριακό ιατρό τους
Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της κας Βασιλείου στον ALPHA NEWS 95,5: