Πολιτισμός

Πρωτοβουλία του Λυκείου Νευροκοπίου για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών μαθητών των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και όλων των σχολείων, όπου διδάσκεται ανά τον κόσμο η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός, με στόχο την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ανέλαβαν μαθητές, μαθήτριες και  εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Νευροκοπίου. Δημιούργησαν μια εξαιρετική ιστοσελίδα (https://rizopoulog.sites.sch.gr/)στην οποία έχει την δυνατότητα ο κάθε επισκέπτης, να ενημερωθεί και να αντλήσει όλα τα επιχειρήματα που καταθέτουν οι μαθητές για την επίτευξη του στόχου τους.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει την στήριξη της Διεύθυνσης Βθμιας Εκπαίδευσης Δράμας καθώς και της αντιπεριφέρειας.

“Βασικός στόχος μας είναι η εμπλοκή όλων των σχολείων της χώρας σε διαδικασίες και δράσεις αποτελεσματικές για την επίτευξη του δύσκολου – όχι όμως και ακατόρθωτου – σκοπού, αυτόν του επαναπατρισμού των «μαρμάρων». Κι, επειδή η «συμμετοχή» είναι το ζητούμενο, είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σχολείων στο εγχείρημά μας αυτό” αναφέρουν μεταξύ άλλων στο εισαγωγικό τους σημείωμα, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Νευροκοπίου.

Για την δράση τους αυτή θα βραβευτούν μάλιστα από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νευροκοπίου Αναστάσιος Μωυσιάδης

Σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Μωυσιάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση.

Ακούστε την συνέντευξη του: https://youtu.be/fEA1ZzjwNOk