Πολιτισμός

Αποκαλυπτήρια Μνημείου στο Ακροβούνι Παγγαίου

Καλαίσθητο και επιβλητικό είναι το μνημείο που ανεγέρθηκε στο Ακροβούνι του Δήμου Παγγαίου, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Αμιγώς μικρασιατικό το χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Παγγαίου, σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από την Ελευθερούπολη, δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει ενεργά στις δράσεις που πραγματοποιούνται φέτος, προς μνήμη και τιμή όλων των Μικρασιατών προγόνων, των σημερινών κατοίκων.

Το προηγούμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, το οποίο δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του Ακροβουνίου, φτιαγμένο από σχιστόλιθο και πέτρα που είναι τα δύο βασικά στοιχεία της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Α. Πολίτης και ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος

Την πρωτοβουλία και ευθύνη υλοποίησης του μνημείου όπως και της οργάνωσης της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων είχε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος με την αρωγή και την συμπαράσταση του Δήμου Παγγαίου.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ Θεόδωρος, Δικηγόρος –  Ιστορικός ερευνητής, ενώ χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια

Ο κ. Λυμπεράκης Θεόδωρος, Δικηγόρος –  Ιστορικός ερευνητής

Για την ανέγερση του μνημείου και την εκδήλωση μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροβουνίου Δημήτρης Καλυμνιός: