Πολιτισμός

Η Σμύρνη μάνα καίγεται: Μουσικές και συναισθήματα στην Ελευθερούπολη(φωτο)

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση γεμάτη μουσικές και συναισθήματα πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, τη μεγαλύτερη εθνική συμφορά στη νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης και τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Το Πράβι» διοργάνωσαν ένα μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Η Σμύρνη μάνα καίγεται»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Ελευθερούπολης.

Η  καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκει στον Νίκο Ταλέα ενώ το μουσικό συγκρότημα που συγκίνησε με τις μουσικές του τον κόσμο, απαρτίζεται από τους: Χρήστο Μαστέλλο, Παντελή Θεοχαρίδη, Μαρία Φραγκούλη, Νίκο Ταλέα

«Με την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Παγγαίου τίμησε όλους τους Έλληνες της Μ. Ασίας, που με τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και τον πολιτισμό τους, έδωσαν στον τόπο αυτό τη σημερινή του μορφή» ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Παγγαίου Ζωή Απαζίδου.

 

Η Αντιδήμαρχος Παγγαίου Ζωή Απαζίδου, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της εκδήλωσης Νίκος Ταλέας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Καλλινικίδης

 

Η αντιδήμαρχος Παγγαίου Ζωή Απαζίδου με τον Νίκο Ταλέα