Κοινωνία

Αυξήσεις – φωτιά στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Δράμας

Αυξήσεις φωτιά στα δίδακτρα των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας με ανακοίνωση της στον τύπο.

Μάλιστα αναφέρει ότι ενώ στο ΔΣ συμμετέχουν με την ιδιότητα του δημότη 6 Δραμινοί, ο μόνος που μειοψήφησε στο θέμα της αύξησης των διδάκτρων ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Χρυσοχοΐδης.

Έντονη αντίδραση της Αυτοδιοίκησης Πολιτών

Έντονη ήταν η αντίδραση της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών.

“Ψεύδεται το Εργατικό Κέντρο Δράμας, η Αυτοδιοίκηση Πολιτών καταψήφισε την αύξηση των διδάκτρων” αναφέρει σε δελτίο τύπου η παράταξη.

Σε αυστηρό ύφος η παράταξη στην οποία επικεφαλής είναι ο Στέργιος Ηλιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: Η εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Πολιτών Καραγαϊτάνη Γιάννα, καταψήφισε την εισήγηση σχετικά με την αύξηση των διδάκτρων όπως φαίνεται στην αναρτημένη στη Διαύγεια

Παρότι καταψηφίσαμε την απόφαση περί αύξησης διδάκτρων, μας προκάλεσε έκπληξη η προφανής

επιλεκτική “τύφλωση” της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, του Εργατικού Κέντρου Δράμας, όσον αφορά τον μοναδικό – υποτίθεται-σύμβουλο που καταψήφισε την απόφαση με την οποία, πράγματι η Δημοτική Αρχή αυξάνει τα δίδακτρα .

Όμως, από την πολλή αγωνιστικότητα, η Διοίκηση του ΕΚΔ δεν μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει τις

“αποκαλυπτικές” πληροφορίες που νόμιζε ότι ανακάλυψε.

Ως ελάχιστη ενέργεια από την πλευρά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δράμας περιμένουμε ένα δελτίο τύπου που να αποκαθιστά την αλήθεια…

Το Εργατικό Κέντρο Δράμας στην ανακοίνωση του, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο να αναθεωρήσει την απόφαση του αυτή.

Το Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Δράμας

Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε διαμαρτυρίες από πολλούς γονείς, ότι το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το οποίο διαχειρίζεται και τα θέματα της λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, αποφάσισε την αύξηση-φωτιά των διδάκτρων των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα μουσικής στο ΔΩΔ σε ποσοστό περισσότερο από 40%.

Έκπληξη δε, μας προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ στο ΔΣ συμμετέχουν με την ιδιότητα του δημότη 6 συμπολίτες μας, ο μόνος που μειοψήφησε στο θέμα της αύξησης των διδάκτρων ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Χρυσοχοΐδης.

Η αύξηση αυτή, σαφώς είναι πολύ μεγάλη και δεν εννοείται μια δημοτική αρχή να εγκρίνει τέτοιου είδους αυξήσεις που είναι ασύμφορες για τους πολίτες. Αξίζει να επισημάνουμε ότι πολύτεκνη οικογένεια που έστελνε τα 4 παιδιά της στο ΔΩΔ πέρσι πλήρωνε 73,5 € και φέτος καλείται να πληρώσει 105 €.

Κύριες και κύριοι που συμμετείχατε στη λήψη αυτής της απόφασης πρέπει να αντιληφτείτε τα ακόλουθα:

  1. Η αύξηση του 40% θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς γονείς ώστε να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν μουσική
  2. Η αύξηση αυτή θα στρέψει επίσης αρκετούς στα ιδιωτικά ωδεία με αποτέλεσμα το ΔΩΔ να έχει σημαντική μείωση μαθητών. Αυτό πιστεύουμε ότι θα επιφέρει συνέπειες στη γενικότερη λειτουργία του και εν μέρει μαρασμό του.
  3. Οι πολίτες δεν είναι υπεύθυνοι για το αν υπάρχουν οικονομικές «τρύπες» και ούτε θα πρέπει να μετακυλίεται σ’ αυτούς το τυχόν οικονομικό κενό που δημιουργείται στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος, καλούμε όλους όσους συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΠΟΦΤΜΜ του Δήμου Δράμας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και μάλιστα οι συνδημότες που συμμετέχουν με την ιδιότητα του δημότη σ’ αυτό, να αφουγκραστούν τις ανάγκες και δυσκολίες των συνδημοτών, τους οποίους εννοείται ότι εκπροσωπούν.

Καλούμε επίσης, το δήμαρχο Δράμας και την άρχουσα δημοτική παράταξη, με τις αποφάσεις των οργάνων -που οι ίδιοι επιλέγουν τα μέλη τους- να διοικούν έχοντας στο μυαλό τους, τους δημότες της Δράμας που τους εξέλεξαν και να μη λειτουργούν σα να πρόκειται για κερδοφόρες επιχειρήσεις.