Πολιτική

Δέσμευση Μητσοτάκη για δημοπράτηση του δρόμου Δράμας-Αμφίπολης-Εγνατίας εντός 18 μηνών

Για την δημοπράτηση του δρόμου Δράμας-Αμφίπολης-Εγνατίας Οδού δεσμεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της ΔΕΘ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο έχει μελετηθεί και δημοπρατείται εντός 18 μηνών.

Το απόσπασμα της ομιλίας του που αφορά στην δέσμευση του:

«Στο μέτωπο των  οδικών υποδομών βασικό στοίχημα είναι ολοκλήρωση των κάθετων συνδέσεων της Εγνατίας Οδού. Ο δρόμος Δράμας-Αμφίπολης-Εγνατίας έχει μελετηθεί και δημοπρατείται εντός 18 μηνών. Για τον άλλο δρόμο για τον οποίον έχω δεσμευτεί, ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, δυστυχώς είναι πολύ πιο ανώριμος, θα ξεκινούν άμεσα οι σχετικές μελέτες απ’ το Υπουργείο Υποδομών. Με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια, προχωρεί, επίσης, η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, με την κατασκευή υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου. Η περιφερειακή έχει ήδη ξεπεράσει -το γνωρίζετε κάθε μέρα- τον φόρτο που μπορεί να δεχθεί. Και με το νέο έργο θα αναπνεύσει. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση υπάρχει. Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020. Και θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου».