Κοινωνία

Αυτός είναι ο 51χρονος Βούλγαρος που παρουσιάζονταν ως «γιατρός» ή «αστυνομικός»

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 51χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τον υπήκοο Βουλγαρίας (επ) BANCHEV (ον) BORISLAV του RADULOV και της ANKA, γεννηθέντα την 23-12-1968, στη Βουλγαρία.

Ο δράστης σε συνεργασία με άλλα άτομα επιχειρούσαν να αποσπάσουν από τους πολίτες μεγάλα χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές μεθόδους εξαπάτησης.

Άλλοτε παρουσιαζόταν ως ιατρός νοσοκομείου και προφασιζόμενος, ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά και άλλοτε παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος, ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό άλλου ατόμου, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου ο συγγενής να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπιες.

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, άλλο μέλος της σπείρας προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 21 Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων θα οδηγήσουν στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας