Life

Ιωάννης Στογιάννης: Εικοσιέξι χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας με την ΙΝΤΕΡ ΤΡΟΦΟ

Εικοσιέξι χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας κλείνει φέτος μια από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις στον χώρο των κατεψυγμένων προϊόντων: η  ΙΝΤΕΡ ΤΡΟΦΟ

Με βασικό καθοδηγητή τον Ιωάννη Στογιάννη, ξεκίνησε ως ένα μικρό mini market της γειτονιάς στην Προσοτσάνη και κατάφερε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη κερδοφόρα  επιχείρηση.

«Όλα είναι θέμα εύρεσης της κατάλληλης ιδέας»  δήλωσε ο Επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της επιχείρησης ΙΝΤΕΡ ΤΡΟΦΟ Ιωάννης Στογιάννης στην ιστοσελίδα alpha-news.gr.

“Όταν το 1994 έκανα την έρευνα μου, για μια σίγουρη και κερδοφόρα δουλειά, εντόπισα ότι στην αγορά της Δράμας  υπήρχε  μόνο μία επιχείρηση με αντικείμενό της,  την πώληση κατεψυγμένων προϊόντων. Πήρα λοιπόν την απόφαση να προσθέσω στην επιχείρηση μου  την πώληση κατεψυγμένων. Η απόφαση εκείνη, με δικαιώνει σήμερα.”

Η  ΙΝΤΕΡ ΤΡΟΦΟ απασχολεί πλέον έντεκα ανθρώπους και έχει καταφέρει να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο των αγορών, όχι μόνο της Δράμας αλλά και των όμορων νομών.

Το δυνατό της στοιχείο είναι τα κατεψυγμένα, χωρίς όμως να παραμελείται το λεγόμενο «ξυρό» φορτίο. Τα προϊόντα της επιχείρησης ταξιδεύουν μέχρι και την Χαλκιδική.

 

Ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων με πελάτες και προμηθευτές, αμεσότητα και σέρβις

“Όχι, το 1994 δεν φανταζόμουν την εξέλιξη που θα είχε η επιχείρηση μέχρι σήμερα” αναφέρει κατηγορηματικά ο κ. Στογιάννης και σημειώνει ότι τα στοιχεία που συνετέλεσαν στην άνοδο και καθιέρωση της εταιρείας του  στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, είναι η ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων με πελάτες και προμηθευτές, η αμεσότητα και κυρίως το σέρβις.

“Έχουμε καταφέρει να είμαστε πάντα δίπλα στους πελάτες μας, κυρίως όταν αυτοί μας έχουν ανάγκη” αναφέρει στην συνέντευξη του.

-Έχει επιπτώσεις στην εργασία σας το ασταθές φορολογικό σύστημα της χώρας μας;

-Φυσικά, όλοι οι επαγγελματίες ευχόμαστε να έλθει κάποτε η στιγμή της σταθεροποίησης του, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και κατ επέκταση της αγοράς.

Σε πολλές περιπτώσεις αναγκαζόμαστε να διατηρούμε μη παραγωγικό προσωπικό προκειμένου να διευθετούμε διάφορες υποθέσεις ενώ μια ακόμη παράμετρος είναι η αύξηση τους κόστους της επιχείρησης λόγω της αυξημένης εργασίας των λογιστών.

Υπομονή και φώτιση από το Θεό για να πράττεις σωστά

-Και όσον αφορά την ξεκούραση;

“Προσπαθούμε να ξεκλέβουμε πάντα λίγο χρόνο με χαμόγελο” απαντά ο κ. Στογιάννης και συνεχίζει λέγοντας ότι ξεκούραση γι αυτόν  είναι να μπορεί να βρίσκει χρόνο για να περνά με την οικογένεια του.

-Ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας του κλάδου σας;

Υπομονή και φώτιση από το Θεό για να πράττει σωστά.

Καθημερινά υπάρχουν προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Το κυριότερο όμως είναι πως πρέπει να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος.

 

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

alpha-news.gr