Κοινωνία

Αύριο Δευτέρα στην Αδριανή η κηδεία των δύο αδελφών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Στην Αδριανή Δράμας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα γίνει  η κηδεία των δύο γυναικών που έφυγαν από τη ζωή μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αύριο Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Οι αδελφές Ευαγγελία και Χρυσούλα είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Γερμανία όπου διέμεναν, για να παρευρεθούν στην κηδεία της ξαδέρφης τους.

Πήγαν στην κηδεία αλλά δεν πρόλαβαν να φτάσουν στη Δράμα και την πατρίδα τους την Αδριανή.

Για τις αδερφές του που έφυγαν από τη ζωή μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μίλησε στο in ο Στέλιος Κουκουριώτης. Με φανερή τη συγκίνηση στη φωνή του, μας περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με την Ευαγγελία και τη Χρυσούλα που είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Γερμανία όπου διαμένουν.

Ο κ. Κουκουριώτης μας τόνισε ότι τα τρία αδέρφια κατάγονται από το χωριό Αδριανή Δράμας, ενώ ο ίδιος ζει μόνιμα στο Αγρίνιο λόγω της εργασίας του. Στις δηλώσεις του μας εξήγησε ότι ο ίδιος και οι αδερφές του είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρευρεθούν στην κηδεία της ξαδέρφης του.

«Δεν το πίστεψα»

«Φύγαμε την ίδια ώρα από την Αθήνα, εγώ ξεκίνησα με αυτοκίνητο για να επιστρέψω στο Αγρίνιο. Οι αδερφές μου επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι. Για το δυστύχημα με ειδοποίησαν φίλοι από τη Γερμανία που έβλεπαν ειδήσεις στα ελληνικά κανάλια. Εγώ δεν είχα δει τηλεόραση, αν και είχα φτάσει στο Αγρίνιο. Στην αρχή δεν το πίστεψα. Λόγω της ώρας. Κανονικά το τρένο θα έπρεπε να είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Όταν θα έφταναν εκεί οι αδερφές μου θα ταξίδευαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο για να πάνε στο χωριό μας στη Δράμα».

Ο κ. Κουκουριώτης μας περιέγραψε τι έκανε στη συνέχεια: «Μετά μπήκα στο ίντερνετ για να βρω πληροφορίες. Διάβασα ότι υπήρχε καθυστέρηση και έτσι κατάλαβα ότι οι αδερφές μου ήταν στο μοιραίο τρένο. Μόλις ξημέρωσε, μαζί με τον γιο μου, πήραμε το αυτοκίνητο και πήγαμε στη Λάρισα. Οι αδερφές μου δεν υπήρχαν ούτε στη λίστα των νεκρών, ούτε στη λίστα των τραυματιών.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας οι σκηνές μπορείτε να καταλάβετε πώς ήταν. Οι συγγενείς παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο. Έκλαιγαν και οδύρονταν».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Στέλιος μας κατήγγειλε ότι δεν άφηναν τους ρεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους. Έπειτα, ο αδερφός των δύο αδικοχαμένων γυναικών μας είπε ότι έμειναν στη Λάρισα και ότι οι αδερφές του ταυτοποιήθηκαν χθες Σάββατο, το πρωί η μεγαλύτερη σε ηλικία Ευαγγελία και στη συνέχεια η Χρυσούλα. DNA για την αναγνώρισή τους έδωσαν οι κόρες τους.

Την ώρα που το in επικοινώνησε με τον κ. Κουκουριώτη, ο ίδιος βρισκόταν στο πατρικό σπίτι τους, στην Αδριανή Δράμας. Εκεί θα γίνει και η κηδεία των δύο γυναικών τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

«Να μη συμβεί αυτό ξανά σε κανέναν»

«Περιμένουμε να έρθουν αύριο Δευτέρα οι σοροί των αδερφών μου. Ζητήσαμε από το γραφείο τελετών να μην τις φέρουν σήμερα γιατί δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα φέρετρα. Καταλαβαίνετε γιατί…», μας είπε με πόνο ψυχής ο κ. Στέλιος.

Όταν του εκφράσαμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχηθήκαμε να δικαιωθεί η μνήμη τους με το να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία, ο κ. Κουκοριώτης μας απάντησε: «Αυτό θέλουμε όλοι. Να μη συμβεί αυτό ξανά σε κανέναν».

Πηγή: in.gr