Κοινωνία

Α. Πατακάκης: Κακή η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Φαλακρού – Εικόνα εγκατάλειψης

Εικόνες εγκατάλειψης αντίκρισε κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας που ανέβηκε στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού προκειμένου να προβεί σε αυτοψία των χώρων.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αργύρης Πατακάκης που ήταν επικεφαλής του κλιμακίου, η κατάσταση των εγκαταστάσεων στο χιονοδρομικό είναι τραγική και απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει τον ερχόμενο Χειμώνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αργύρης Πατακάκης

Η έλλειψη παρεμβάσεων στην κατεύθυνση διαφύλαξης τους, από την φθορά που προκαλούν τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο βουνό, δημιούργησε ως αποτέλεσμα μια πολύ κακή κατάσταση, τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στον μηχανολογικό εξοπλισμό που υπάρχει ήδη στο χιονοδρομικό κέντρο.

Τόνισε λοιπόν ότι έγινε ήδη η καταγραφή και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ο προγραμματισμός των κονδυλίων που απαιτούνται και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των χώρων.

Πάντως το χιόνι την περίοδο αυτή είναι αρκετό και στην περίπτωση που το χιονοδρομικό ήταν σε λειτουργία, οι πίστες χιονοδρομίας θα ήταν ανοικτές προς το κοινό.