Πολιτική

Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις μελετών για τον εκσυγχρονισμό των Εκπαιδευτηρίων και ανελκυστήρα στο ΕΠΑΛ Δράμας

Οι συμβάσεις εκπόνησης μελετών για δύο σημαντικά έργα στο Δήμο Δράμας υπογράφτηκαν σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαδόπουλο και την υπεύθυνη της Μποδούρουγλου ΑΜΚΕ, Κατερίνα Μποδούρογλου, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Παναγιώτη Σαλπιγκτίδη.

Πρόκειται για τα έργα της ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων και της τοποθέτησης ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ στο ΕΠΑΛ Δράμας.

Οι μελέτες είναι δωρεά της Μποδούρογλου ΑΜΚΕ.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους η κα Μποδούρογλου και ο Δήμαρχος Δράμας, η μελέτη για τα εκπαιδευτήρια αφορά στην προσβασιμότητα του κτιρίου, την ενεργειακή του θωράκιση αλλά και την πρόσβαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε εσωτερικές τουαλέτες, δεδομένου ότι σήμερα οι τουαλέτες είναι σε εξωτερικό χώρο.

Η κατάσταση στο κτίριο των εκπαιδευτηρίων δεν είναι καθόλου, καλή αφού έχουν να γίνουν παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, από τη δεκαετία του 1980.

Ένας από τους στόχους είναι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, να τοποθετηθεί ανελκυστήρας στο κτίριο και να αλλαχθούν όλα τα στοιχεία των πεπαλαιωμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το κτίριο είναι διατηρητέο και για το λόγο αυτό απαιτούνται άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστούν γρήγορα οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Όσο δε για το κτίριο που στεγάζει το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας, η μελέτη αφορά στην προμήθεια και κατασκευή ανελκυστήρα για Άτομα με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να είναι προσβάσιμος ο δεύτερος όροφος του κτηρίου, που φιλοξενεί τα εργαστήρια του σχολείου.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις της κας Κατερίνας Μποδούρογλου και του Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου: