Life

Βούγκα Μαρία: Η αισθητική δεν είναι “φρου φρου και αρώματα

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή τουALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του συλλόγου αισθητικών Δράμας και αντιπρόεδρος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Βούγκα.

Τονίζοντας με έμφαση ότι η αισθητική δεν είναι “φρου φρου και αρώματα” όπως ενδεχομένως κάποιοι νομίζουν, αλλά ασχολείται με εμβαθή θέματα και ουσιαστικά προβλήματα, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην γνώση που πρέπει να έχουν όσοι και όσες ασχολούνται με το συγκεκριμένο κλάδο.

Μια γνώση που  – όπως είπε – πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζεται, δεδομένων των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων.

“Η επιμόρφωση πρέπει να είναι συνεχής και όχι μόνο για μια φορά” επεσήμανε η κα Βούγκα και τόνισε ότι ο συνδυασμός  τεχνολογίας και γνώσης μπορούν φέρουν ουσιαστικές βελτιώσεις και λύσεις σε προβλήματα που κατά το παρελθόν δεν μπορούσαν ενδεχομένως να επιλυθούν.

 Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι

Σε ερώτηση σχετική με ορισμένες διαφημίσεις επιχειρήσεων που υπόσχονται τα πάντα σε επίπεδο αισθητικών παρεμβάσεων, ανέφερε οτι υπάρχουν περιπτώσεις υπερβολών αλλά κυρίως οι περιπτώσεις αυτές αφορούν όχι εργαστήρια αισθητικής αλλά μεγάλες επιχειρήσεις που εφαρμόζοντας επιθετική πολιτική πωλήσεων στοχεύουν στην αύξηση των κερδών τους.

Ζήτησε λοιπόν από τους καταναλωτές να είναι υποψιασμένοι και επιφυλακτικοί ως προς αυτές τις διαφημίσεις και επέστησε την προσοχή τους.

Υπάρχουν φαινομενικά νόμιμοι χώροι που λειτουργούν προκλητικά

Όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα της μαύρης ή αδήλωτης εργασίας στον κλάδο τους ανέφερε ότι δυστυχώς δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικά βήματα καταπολέμησης του φαινομένου.

“Δεν βοηθά το κράτος. Αυτό είναι υπεύθυνο για την εξάλειψη του φαινομένου και όχι εγώ ή ο σύλλογος” σημείωσε η κα Βούγκα και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν και στη Δράμα όπως σε όλη την χώρα, “φαινομενικά νόμιμοι χώροι αισθητικής” οι οποίοι όμως δεν πληρούν όλα τα κριτήρια.

“Δεν θέλουμε να καταστραφούν επιχειρήσεις και να μείνουν εργαζόμενοι στο δρόμο, αλλά όμως υπάρχουν περιπτώσεις, προκλητικές. Χώροι που ενώ γνωρίζουμε ότι δεν είναι νόμιμοι, διαφημίζονται προκλητικά μέσα από το fb, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο”.

Ακούστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης της Μαρίας Βούγκα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5

https://www.youtube.com/watch?v=Fg76C3liyI4

ALPHA NEWS 95,5