Πολιτική

Ο Δήμαρχος Δοξάτου και οι… «τσαμπουκάδες» για το νερό!!!

Άλλο πάλι και τούτο.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης διατυμπανίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε συνεντεύξεις του στον τύπο, ότι προτίθεται να διοργανώσει δημοψήφισμα και να καλέσει τους συνδημότες του με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ να αποφασίσουν αν θα κόψουν το νερό στον Δήμο Καβάλας!!!

Και  διατείνεται ότι θα κάνει αυτό που ο λαός θα του ζητήσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάει φυλακή(ως πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας – τάχαμου τάχαμου – για τον λαό του).

Θαρρείς και ζούμε σε μια χώρα, χωρίς νόμους και δικαιοσύνη. Όπου η απονομή του δικαίου εναπόκειται στη δύναμη αυτών που έχουν την εξουσία ή τον έλεγχο της παραγωγής και των φυσικών πόρων.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία  – όπως η χώρα μας – οι όποιες αντιπαραθέσεις λύνονται στα δικαστήρια και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης εφαρμόζονται απαρέγκλιτα.

Πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για κοινωνικό αγαθό όπως το νερό, το οποίο κανείς δεν δικαιούται να στερήσει για οποιοδήποτε λόγο, από τον συνάνθρωπο του.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση Δοξάτου. Ο Δήμαρχος Δοξάτου – δικηγόρος στο επάγγελμα – θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα απ όλους.

Αν ο Δήμος Δοξάτου θεωρεί ότι είναι αδικημένος στην πολυσυζητημένη υπόθεση της υδροδότησης του Δήμου Καβάλας, έχει κάθε δικαίωμα (και υποχρέωση απέναντι στον λαό)να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια προκειμένου να βρει το δίκαιο του.

Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει πιο είναι το δίκαιο και πιο το άδικο. Οι αντιπαραθέσεις στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν διευθετούνται με πολιτικούς κουτσαβακισμούς και νταηλίκια.  

Ούτε με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, στα οποία, το τιθέμενο ερώτημα, εξ ορισμού υποκινεί σε παράνομη πράξη.

Αν όλοι οι κατέχοντες εξουσία λειτουργούσαν όπως ο δήμαρχος Δοξάτου, τότε η χώρα θα μετατρέπονταν σε ένα απόλυτο μπάχαλο.

Φανταστείτε ο δήμαρχος Δοξάτου να κόψει το νερό στον δήμο Καβάλας και ο δήμος Καβάλας  – υπό μορφή αντιποίνων – να απαγορεύσει στους δημότες Δοξάτου να επισκέπτονται τη θάλασσα και να κάνουν τα μπάνια τους.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…

Άρης Γκέρτας