Πολιτισμός

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας

Με το Βραβείο «Αικατερίνης Π. Οικονόμου» τιμάται φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας και το Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας, από την Ακαδημία Αθηνών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση για την «επί πολλά έτη προσφορά  κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Ένωσης Αλίκη Τσιαμούρα και όσους-ες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επίτευξη των στόχων της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα

Ο Πίνακας τιμωμένων της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2020, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται και η Ένωση Κυριών Δράμας, στην τάξη των ηθικών και πολιτικών επιστημών, ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών

Η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για την απονομή των βραβείων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της παρούσας περιοριστικής κατάστασης που υπαγορεύεται από την ανάγκη αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού Sars-CoV-2.

Η επίδοση των παπύρων θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ ήδη όλα τα χρηματικά βραβεία έχουν αποδοθεί στους τιμώμενους.

Πιο συγκεκριμένα για την Ένωση Κυριών Δράμας:

Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Γεωργίου Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε γυναίκα ή γυναικεία οργάνωση – σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας στο σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», για την επί πολλά έτη προσφορά  κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής, ιδιαίτερα δε με την προσάρτηση στο έργο του πλήρως εξοπλισμένου ξενώνα στον οποίον παρέχεται επί πλέον στους φιλοξενούμενους διατροφή, ένδυση, περίθαλψη και νομική, επαγγελματική και ψυχολογική υποστήριξη.