Life

Δύο μπαρ της Δράμας και οι Bartenders τους βραβεύτηκαν από το «αθηνόραμα Bar Awards»

Δύο μπαρ της Δράμας και οι συντελεστές τους, βραβεύτηκαν φέτος από τον γνωστό θεσμό «αθηνόραμα Bar Awards».

Πρόκειται για την Φάμπρικα επί της οδού Καραϊσκάκη και το Adesso στην οδό Βεργίνας 187.

Και τα δύο, από τα πιο γνωστά μπαρ της πόλης.

Γνωστοί και οι Bartenders – ιδιοκτήτες τους: Ο Αντώνης Τσακίρης της Φάμπρικα, ο Μπάμπης Μωυσίδης του Adesso.

Ο Αντώνης Τσακίρης της Φάμπρικα

Στην παρουσίαση των φετινών βραβείων στην επίσημη ιστοσελίδα του «αθηνόραμα Bar Awards» αναφέρεται χαρακτηριστικά για την Φάμπρικα:

«Σε έναν πολύ γουστόζικο κι εναλλακτικό χώρο, που θυμίζει βερολινέζικο μπαρ, ο ταλαντούχος Αντώνης Τσακίρης «χτυπάει» ανατρεπτικά κοκτέιλ, τα οποία κρύβουν πίσω τους ιστορίες, στίχους, ταινίες, ταξίδια αλλά κι έργα τέχνης.

Iδιοκτήτης: Αντώνης Τσακίρης

Head Bartender: Αντώνης Τσακίρης

Ο Μπάμπης Μωυσίδης του Adesso

αλλά και για το Adesso

«Το Adesso αν και βρίσκεται εκτός της νυχτερινής ζώνης της Δράμας, έχει καταφέρει με τα ευρηματικά και νόστιμα cocktails να μεταφέρει την δράση στο δικό του τερέν. Υπεύθυνος για την επιτυχία είναι ο γνωστός bartender και ιδιοκτήτης Μπάμπης Μωισίδης.

Ο Μπάμπης ψάχνει πολύ τις συνταγές και τα υλικά του και πίσω από κάθε του μείξη δημιουργεί μια ολόκληρη ιστορία με φινάλε την απόλαυση.

Αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί και να ανακαλύψει εκτός των άλλων τα πειραγμένα κλασικά cocktails.

Για την βράβευση του, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Μπάμπης Μωυσίδης, bartender και ιδιοκτήτης του Adesso

Ο θεσμός «αθηνόραμα Bar Awards»

Πρόκειται περί ενός σοβαρού και αξιόπιστου θεσμού αξιολόγησης, βαθμολόγησης και τελικά βράβευσης των καλύτερων επιχειρήσεων του χώρου. Οι εξειδικευμένοι συντάκτες του, γνωρίζουν κάθε μπαρ της πόλης, τα θετικά και τα αρνητικά του, τις επιτυχίες του, την εξειδίκευσή του, τη διαφορετικότητά του, τους ανθρώπους του και τις δεξιότητές τους.

Με αυτήν τη γνώση αλλά και με τη συνεργασία καταξιωμένων και βραβευμένων bartenders δημιουργείται κάθε χρόνο η λίστα των υποψηφιοτήτων για την τελική δοκιμασία.

Τα bars τα οποία επιλέγονται, αξιολογούνται και αυτά που καλύπτουν τις ποιοτικές προϋποθέσεις, βραβεύονται.

Εκτός από τα bars της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο μικροσκόπιο της επιτροπής εδώ και δύο χρόνια, μπαίνουν και τα bars των περισσοτέρων περιοχών της περιφέρειας και με αυτό τον τρόπο τα Bar Awards καλύπτουν πλέον σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Φέτος, η τελετή απονομής των «αθηνόραμα Bar Awards», λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020.