Πολιτική

“Βόμβα” Πατακάκη: Δεν υπάρχει καμία απολύτως νομιμοποίηση στο χιονοδρομικό του Φαλακρού

Εξέπληξε τους πάντες σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Αργύρης Πατακάκης στη συνέντευξη του για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως νομιμοποίηση στο Φαλακρό και πως το μόνο το οποίο είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν η καταγραφή των αυθαίρετων κτισμάτων και τίποτε παραπάνω.

«Δυστυχώς δεν είναι έτσι όπως μας τα παρουσίαζαν» ανέφερε λοιπόν και πρόσθεσε ότι τώρα ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου για τη νομιμοποίηση του, προκειμένου να είναι έτοιμοι του χρόνου, να λειτουργήσουν στη σωστή βάση το χιονοδρομικό κέντρο.

Πρόταση 10 εκατομμυρίων για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων

Τόνισε δε ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι να περάσει στην κυριότητα της περιφέρειας μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπως επίσης και συγκεκριμένη πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκε προ ημερών στο Υπουργείο Τουρισμού και αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο βουνό.

Η πρόταση περιλαμβάνει την δημιουργία ταινιόδρομων με σκέπαστρο, δύο αναβατήρων για αρχάριους, νέα πίστα χιονοδρομίας, προμήθεια τριών χιονοστρωτήρων και εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος.

Ο κ. Πατακάκης σημείωσε ότι δεν είχε κατατεθεί καμία απολύτως πρόταση για αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου, από την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Πατακάκη: