Υγεία

Νοσοκομείο Δράμας: Μηχανήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αχρησιμοποίητα, λόγω έλλειψης χειριστών

Αχρησιμοποίητα μένουν στο νοσοκομείο της Δράμας υπερσύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα και τομογράφοι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ λόγω της έλλειψης γιατρών και εξειδικευμένων χειριστών.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος.

«’Έχουμε υπερσύγχρονο αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, ρομποτικό ακτινολογικό, μαστογράφους, μηχάνημα μέτρησης οστικής μάζας και πολλά ακόμη μηχανήματα, από τα οποία δουλεύουμε ελάχιστα, επειδή δεν έχουμε τους ανάλογους χειριστές» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και σημείωσε ότι έχουν μείνει στο νοσοκομείο της Δράμας μόνο 7 εργαζόμενοι – χειριστές μηχανημάτων.

Παρά ταύτα, η δουλειά που βγάζουν είναι εξαιρετικά μεγάλη, «ούτε το ΑΧΕΠΑ σε ημέρα εφημερίας δεν κάνουν αυτά που γίνονται στη Δράμα» τόνισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην συνέντευξη του είπε ότι το φιλότιμο των εργαζομένων και οι αξιόλογοι γιατροί και προσωπικό, είναι αυτοί που κρατούν το νοσοκομείο όρθιο και ασφαλές.

Αναφέρθηκε στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται η παθολογική κλινική καθώς και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Δράμας λόγω έλλειψης γιατρών αλλά και στο γεγονός ότι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν άδεια από το 2020.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Γιάννη Παπαδόπουλου στον ALPHA NEWS 95,5: