Ενδιαφέροντα

Γέφυρα Αγγίτη: αυστηρό μήνυμα Αθανασιάδη με πολλούς αποδέκτες

Αυστηρό μήνυμα σε όσους φορείς εμπλέκονται στην διαδικασία έναρξης της κατασκευής της γέφυρας του Αγγίτη έστειλε μέσα από την πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης.
Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Δράμας που αφορά στη σύνδεση του νομού με τις Σέρρες και την υπόλοιπη χώρα και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση όσων έχουν την ευθύνη του έργου, προκειμένου να παύσουν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται.
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ στενή και επικίνδυνη γέφυρα, η οποία χρήζει άμεσης αντικατάστασης και σημείωσε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ η οποία έχει την ευθύνη αντικατάστασης της, πρέπει άμεσα να δημοπρατήσει και να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα της.
“Ήδη πριν λίγο καιρό, επισκέφτηκε την γέφυρα μαζί μου, ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος και κατανόησε την σοβαρότητα της κατάστασης” είπε ο κ. Αθανασιάδης

Μέσα στον Νοέμβριο πρέπει η υπόθεση να έχει τελειώσει

Σημείωσε δε, ότι η γέφυρα επρόκειτο να γίνει το 2010 αλλά τότε το έργο απεντάχτηκε, επειδή δεν κατατέθηκε το ποσό των 60.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνταν να γίνουν.
Μετά από πρόσφατες ενέργειες, η μελέτη του έργου επικαιροποιήθηκε αλλά ενώ ο μελετητής έπρεπε να είχε ήδη παραδώσει την μελέτη τον Αύγουστο, παρατηρείται καθυστέρηση.
“Μέσα στον Νοέμβριο πρέπει η υπόθεση να έχει τελειώσει, ούτος ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να φτιαχτεί η γέφυρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.

Τον κ. Σαρίδη τον εκτιμώ και τον σέβομαι

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης μίλησε όμως και για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
“Τον κ. Σαρίδη τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας. Τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης του, τους γνωρίζει εκείνος. Πάντως παραμένει αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου”.
Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αθανασιάδη στον ALPHA NEWS 95,5 (η αναφορά του στον κ. Σαρίδη στο 11:01)