Χωρίς κατηγορία

Γιάννης Γεωργιάδης – Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας Κ.Ε.Κ.Α : όχι στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων

Τις βασικές αρχές του κόμματος Ελλήνων Κυνηγών – Αλιέων(Κ.Ε.Κ.Α.) ανέλυσε σε συνέντευξη του ο υποψήφιος βουλευτής Δράμας Γιάννης Γεωργιάδης.

«Δεν απευθυνόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε κυνηγούς και αλιείς. Η αγκαλιά μας είναι μεγάλη και χωρά όλους τους ανθρώπους» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «έχουμε στην ατζέντα των θεμάτων μας όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στην ύπαιθρο. Είμαστε ένας πολιτικός φορέας με άποψη σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και θέλουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντα όλων μας, που κατά τη γνώμη μας ήμαστε απροστάτευτοι επειδή έχουμε την ατυχία να ζούμε στην επαρχία και όχι στην Αθήνα»

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα Ελλήνων Κυνηγών – Αλιέων, στηρίζεται σε μία πολυκομματική βάση ανθρώπων που έβαλαν στην άκρη τις προσωπικές τους πολιτικές πεποιθήσεις για να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή με βασικές τους αρχές την αγάπη τους στο περιβάλλον και την ύπαιθρο και κυρίως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μεταξύ των προτάσεων του κόμματων των Ελλήνων Κυνηγών και Αλιέων, υπάρχουν θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, της αξιοποίησης του ορεινού μας όγκου, της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης

Μάλιστα μίλησε εκτενώς για δύο πολύ μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση των φωτοβολταικών και αιολικών πάρκων καθώς και της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

«Λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη πράσινη ανάπτυξη με την εγκατάσταση φωτοβολταικών και αιολικών πάρκων σε περιοχές που καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον, η άγρια ζωή, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία μας».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την αντίθεση του στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων( ως μία ενέργεια αντίθετη προς τη φύση και καταστροφική για τα ζώα), λέγοντας πως ο αρχιτέκτονας του νόμου που ψήφισε τελικά η κυβέρνηση, πρέπει να ήταν ακραίος αντικυνηγός, ο οποίος έβγαλε όλο το μένος του, απέναντι στους κυνηγούς και τα ζώα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμα δημοκρατίας αφού – όπως είπε – αδιαφόρησε για τα 28.000 περίπου σχόλια επι του νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση(εκ των οποίων το 85% ήταν αρνητικά) και το ψήφισε τελικά αγνοώντας όσους είχαν διαφορετική άποψη.

«Πρόκειται για ένα νόμο ο οποίος επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα και λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εμείς είμαστε υπέρ της αυστηρότητας απέναντι στους ανεύθυνους πολίτες ή σε αυτούς που κακομεταχειρίζονται τα ζώα, αλλά όμως τα πρόστιμα αυτού του νόμου είναι σαν να αφορούν πολίτες του Λουξεμβούργου και άλλων χωρών, όπου τα εισοδήματα των πολιτών είναι εξαιρετικά μεγάλα».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Γεωργιάδη, υποψηφίου βουλευτή Δράμας, του κόμματος Ελλήνων Κυνηγών – Αλιέων: