Εκλογές 2019

Γιώργος Νικολαϊδης: Υποψήφιος της γενιάς των …20άρηδων

Ο Γιώργος Νικολαϊδης είναι ένας, εκ των νεότερων ηλικιακά υποψηφίων, σε όλα την Ελλάδα.

Φοιτητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΙ, συνειδητοποιημένος πολιτικά, ανήκει στην γενιά των … 20άρηδων.

Με διαμορφωμένη άποψη για την κατάσταση του τόπου μας, κάνει το πρώτο του σημαντικό βήμα στην πολιτική, αποδεχόμενος  την πρόταση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη για συμμετοχή του στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στην δημοτική κοινότητα Ελευθερούπολης.

“Μου αρέσει να βοηθώ και να προσφέρω στην κοινωνία μας”

-Είστε από τους νεότερους υποψήφιους στη χώρα. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

-Όντως είμαι από τους νεότερους υποψήφιους στην χώρα μας. Η ενασχόληση μου με την πολιτική αρχίζει από την ηλικία των δώδεκα ετών.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά κινήθηκε, όταν άρχισα να αφουγκράζομαι την σημαντικότητα της οικονομικής κρίσης, που τότε ήταν ακόμα, σχετικά στην αρχή της. Έτσι άρχισα να διαβάζω και να ερευνώ την πολιτική ιστορία της χώρας μας – ιδιαίτερα για την περίοδο μετά την μεταπολίτευση – προκειμένου να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε ως κράτος, σε αυτό το σημείο.

Στην διαδρομή μου αυτή και αφού διαμόρφωσα  γνώμη και άποψη για την πολιτική κατάσταση του τόπου μας,  εντόπισα ότι η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα, είναι κάτι που μου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι μου αρέσει να βοηθώ και να προσφέρω στην κοινωνία μας, δέχτηκα την τιμητική πρόταση να ασχοληθώ ακόμη πιο ενεργά, στο πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και έγινε.

Με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

“Ευελπιστώ, το ποσοστό των νέων που ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα, να αυξάνεται συνεχώς”

-Οι νέοι σήμερα ενδιαφέρονται για την πολιτική;

-Θεωρώ πως μια μερίδα νέων ανθρώπων έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική λόγω όλων αυτών των γεγονότων που συμβαίνουν στην χώρα μας. Προτιμούν να απέχουν ίσως γιατί βλέπουν ότι η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό της νεολαίας που ασχολείται λιγότερο ή περισσότερο  με την πολιτική συμμετέχοντας στα κοινά με διάφορους τρόπους. Είτε μέσα από τις φοιτητικές παρατάξεις ή πολιτικές ομάδες ή και –  πολύ απλά -διαβάζοντας,  ώστε να έχουν γνώση της πολιτικής κατάστασης που βιώνουμε σήμερα αλλά και όλων όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ευελπιστώ, το ποσοστό των νέων που ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα, να αυξάνεται συνεχώς. Εξάλλου οι νέοι είναι το μέλλον.

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

“Οι νέοι πρέπει να έχουν ισχυρό λόγο στις πολιτικές εξελίξεις”

Συμφωνείτε με την ψήφο στους νέους 17 ετών;

Εδώ οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά θεωρώ πως οι νέοι πρέπει να έχουν ισχυρό λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένου ότι έχουν διαμορφώσει  γνώμη και άποψη για τα κοινά.

Είμαι υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους 17ρηδες, θεωρώ όμως ότι οι νέοι πρέπει να επιλέγουν πρόσωπα και παρατάξεις βάσει της δικής τους άποψης και όχι του τι θα πει η οικογένεια τους.

-Πως αντιμετώπισαν την επιλογή σας να είστε υποψήφιος, η οικογένεια σας αλλά και το φιλικό σας περιβάλλον;

Η επιλογή μου να ασχοληθώ κάποια στιγμή με τα κοινά ήταν γνωστή στο οικογενειακό αλλά και στο φιλικό μου περιβάλλον. Όταν έμαθαν ότι μου έγινε πρόταση από τον δήμαρχο μας Φίλιππο Αναστασίαδη και πως την δέχτηκα, χάρηκαν και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή!

Με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

“Ο πολιτικός θα πρέπει να δηλώνει την πολιτική του ταυτότητα ακόμα και όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση”

-Ποια είναι η άποψη σας για την εμπλοκή των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

-Κατά την γνώμη μου θεωρώ πως ο πολιτικός θα πρέπει να δηλώνει την πολιτική του ταυτότητα ακόμα και όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση.

Δεν πρέπει να κρύβεται από τον κόσμο. Θεωρώ λάθος αυτή την τακτική.

Όμως η κομματική ταυτότητα των υποψηφίων δεν πρέπει να λειτουργεί ως τροχοπέδη στον αυτοδιοικητικό στίβο.

Με τον παππού του, Γιώργο Νικολαϊδη, εκ των ιστορικών στελεχών του κόμματος της Ν.Δ. στο νομό Καβάλας, με σημαντική πολιτική και αυτοδιοικητική δράση

“Η συγκράτηση των νέων στον τόπο μας, είναι μία άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο μας”

-Ποια είναι οι άμεση προτεραιότητα που πρέπει να τεθεί από τη νέα διοίκηση του δήμου Παγγαίου στα επόμενα χρόνια;

Άμεση προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί το κλίμα του ικανοποιημένου πολίτη, το οποίο υπάρχει σήμερα στο δήμο μας και είναι διάχυτο στην τοπική μας κοινωνία.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για καθαρό περιβάλλον, ανάπτυξη των υποδομών μας μέσα από την συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και φυσικά την περεταίρω τουριστική αναβάθμιση  του Δήμου μας, με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

Δύο σημαντικοί άνθρωποι στην ζωή του νέου υποψηφίου: Ο παππούς, Γιώργος Νικολαϊδης και η γιαγιά, Σεβαστή Νικολαϊδου

– Με ποιο τρόπο μπορεί ο Δήμος Παγγαίου να συγκρατήσει τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους;

Η συγκράτηση των νέων προϋποθέτει ένα περιβάλλον σύγχρονο και φιλικό προς την εργασία, την διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο. Ο Δήμος Παγγαίου πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και μπορεί να δημιουργήσει και άλλες, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός.

Είμαστε μια περιοχή με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου μπορούν οι νέοι και οι νέες να βρουν αξιοπρεπή εργασία. Οι θερινοί τουριστικοί προορισμοί του δήμου μας, αποτελούν σήμα κατατεθέν σε όλη την χώρα. Οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες μας αλλά και η άψογη τουριστική επιχειρηματικότητα μπορούν αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην τοπική μας οικονομία .

Οπότε και για να επανέλθω στο προηγούμενο ερωτήματα η συγκράτηση των νέων στον τόπο μας, είναι μία άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο μας και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε!

alpha-news.gr