Κοινωνία

Γιώργος Παπαδόπουλος για χιονοδρομικό: Αναλαμβάνω την ευθύνη-δεν παίζουμε με την ασφάλεια και την ζωή κανενός εργαζόμενου ή επισκέπτη

Δεν θα λειτουργήσει φέτος το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους πολίτες πως το χιονοδρομικό κέντρο κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργήσει δεδομένου ότι σύμφωνα με γνωμάτευση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που εμποδίζουν την ασφαλή λειτουργία του χιονοδρομικού, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες.

Προβλήματα στατικότητας των κτιρίων, φθοράς των μηχανημάτων, παρανομιών στη δόμηση εγκαταστάσεων

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων στο Φαλακρό αλλά όμως  παρανομίες που είχαν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες στο χιονοδρομικό, δεν μπόρεσαν να διευθετηθούν και απαιτείται χρόνος προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια και νομιμότητα. Μεταξύ των προβλημάτων που εντοπίστηκαν αναφέρθηκαν προβλήματα στατικότητας των κτιρίων, φθοράς των μηχανημάτων αλλά και παρανομιών στη δόμηση εγκαταστάσεων.

Αναλαμβάνω την ευθύνη να μην λειτουργήσει το χιονοδρομικό, δεν παίζουμε με την ασφάλεια και την ζωή κανενός εργαζόμενου ή επισκέπτη

“Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση έμαθα να μην κρύβω τίποτε κάτω από το χαλί. Αναλαμβάνω την ευθύνη να μην λειτουργήσει το χιονοδρομικό, δεν παίζουμε με την ασφάλεια και την ζωή κανενός εργαζόμενου ή επισκέπτη” είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που ερεύνησε την υπόθεση του χιονοδρομικού ήταν ξεκάθαρη και κανείς υπηρεσιακός παράγοντας που συμμετείχε σε αυτήν, δεν έβαλε την υπογραφή του σε γνωμοδότηση υπέρ της λειτουργίας του.

Όσον αφορά τις αιχμές και τις κατηγορίες εναντίον του, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο περιφερειάρχης έπραξαν όλα όσα έπρεπε για να μπορέσει το χιονοδρομικό να λειτουργήσει αλλά η αδιαφορία και οι παραλήψεις αυτών που είχαν την ευθύνη του χιονοδρομικού τα προηγούμενα χρόνια, δημιούργησαν μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.

Ο κ. Πατακάκης ας ρωτήσει τον πατέρα του τί έκανε, όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Σχετικά με τις κατηγορίες του περιφερειακού συμβούλου κ. Πατακάκη εναντίον του, τον παρέπεμψε στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο πατέρας του Αργύρης Πατακάκης όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης Δράμας και την αδράνεια που υπέδειξε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπήρχαν από τότε στον φάκελο Φαλακρού.

Πάντως ανέφερε ότι ήδη δρομολόγησε την διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων και δεσμεύτηκε – όσον αφορά το πρόσωπο του και στον βαθμό που ο ίδιος θα έχει στο μέλλον την ευθύνη του χιονοδρομικού – πως του χρόνου το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού θα λειτουργήσει με κάθε νομιμότητα και φυσικά ασφάλεια για εργαζόμενους και επισκέπτες.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου στον ALPHA NEWS 95,5: