Πολιτισμός

Γ. Δεμερτζής: Το φεστιβάλ Ταινιών ξεκινά – καλή επιτυχία Δράμα

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινά για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Ταινιών της Δράμας. Ένας από τους κορυφαίους  θεσμούς  παγκοσμίως, όσον αφορά την ταινία μικρού μήκους και τον κινηματογράφο γενικότερα.

Η φετινή διοργάνωση είναι η πρώτη του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Σακαρίδη αλλά και του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργου Δεμερτζή. Η επιτυχία του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Δράμας αποτελεί βασική επιδίωξη και για τους δύο.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Γιώργος Δεμερτζής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι επισκέπτες αλλά και οι Δραμινοί κινηματογραφόφιλοι να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ με ασφάλεια και προστασία, όσον αφορά τα μέτρα για τον covid 19.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Δράμας Γιώργος Δεμερτζής

Ενημέρωσε ότι το φεστιβάλ για  πρώτη φορά στην ιστορία του, θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και σε φυσικούς χώρους και online.

Ταινίες θα προβάλλονται στον ανακαινισμένο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, την αίθουσα Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Παράλληλα, για πρώτη φορά, στήθηκε ένα Drive–in δίπλα στο Γήπεδο Κραχτίδη, (το κλειστό γυμναστήριο της Δράμας).

Όμως όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ οnline, θα πρέπει να εγγραφούν στην διεύθυνση: https://www.dramafilmfestival.gr/online-festival/

Οι εγγραφές ξεκινούν με το άνοιγμα της πλατφόρμας, στις 20/9/20.

Για πρώτη φορά ψηφίζει το κοινό

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σημείωσε πως φέτος θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στην ψηφοφορία και το κοινό,  ψηφίζοντας ο καθένας μία ταινία ανά διαγωνιστικό τμήμα. Η ψήφος του κοινού θα είναι ανεξάρτητη από την ψήφο των κριτικών επιτροπών αλλά όμως αυτή που θα καθορίσει ποιές ταινίες θα λάβουν το βραβείο κοινού.

Ο κ. Δεμερτζής αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των ταινιών που θα διαγωνιστούν, την πολύ μεγάλη συμμετοχή μικρομηκάδων παρά τις αρνητικές συνθήκες που δημιούργησε και δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού αλλά και την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών στις κριτικές επιτροπές του θεσμού.

Ένας από αυτούς είναι ο διεθνούς φήμης Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι στην επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού του Προγράμματος.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Δεμερτζή στον ALPHA NEWS 95,5: