Κοινωνία

Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο της κεντρικής πλατείας Δράμας κάθε Κυριακή

Διαμαρτύρονται επιχειρηματίες του κέντρου της Δράμας αλλά και πολίτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, κάθε Κυριακή.

Θεωρούν ότι η πρωτοβουλία αυτή τους Δήμου Δράμας πλήττει τους εμπόρους και όσους διατηρούν καταστήματα πέριξ της πλατείας, χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στους πεζούς.

Αναφέρουν ότι την Κυριακή, η κίνηση των οχημάτων στην πλατεία είναι έτσι κι αλλιώς υποτονική και πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τους είναι άστοχη.

Γιάννης Εφραιμίδης: Είναι πιλοτικό πρόγραμμα, μέχρι τέλη Νοεμβρίου

“Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που έχει στόχο, να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και να περπατήσουν ελεύθερα στην πλατεία της Δράμας” ανέφερε σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας Γιάννης Εφραιμίδης.

Τόνισε δε, ότι η απόφαση ελήφθη με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων του Δήμου Δράμας, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνει ο νόμος στους δήμους, να προχωρήσουν σε πεζοδρομήσεις για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Όπως είπε η πρωτοβουλία αυτή είναι πιλοτική, εντάσσεται στα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19 και θα έχει ισχύ έως τον Νοέμβριο.

“Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας” ανέφερε ο κ. Εφραιμίδης και σημείωσε ότι πριν προχωρήσει ο δήμος Δράμας στην κίνηση αυτή έδωσε την απαραίτητη δημοσιότητα χωρίς τότε να υπάρξουν αντιδράσεις.