Κοινωνία

Δήμος Δράμας: «Πέρασε» ο προυπολογισμός – Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής «πέρασε» ο προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας για το 2024, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας το απόγευμα της Δευτέρας 1η Απριλίου.

Ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε και από τις τρείς παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μαμσάκος: καταψηφίζουμε λόγω αύξησης των τελών

Ο πρώην Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε ότι η καταψήφιση του προϋπολογισμού από την παράταξη του, οφείλεται στις αυξήσεις των τελών που ψήφισε η Δημοτική Αρχή.

Εξέφρασε την πικρία του για τον καταγγελτικό λόγο που – όπως είπε – άκουγε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν ασκούσε διοίκηση ενώ απαντώντας στη νυν δημοτική αρχή, είπε ότι δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό τον προηγούμενο χρόνο και όταν ήταν δήμαρχος, επειδή ο προϋπολογισμός πρέπει να συντάσσεται πάντα από την νέα δημοτική αρχή, δεδομένου ότι καθορίζει την στόχευση της.

Μλεκάνης: ο προϋπολογισμός δεν περιέχει κανένα από τα οράματα που υποσχεθήκατε στον Δραμινό λαό

Ο κ. Μλεκάνης από την παράταξη Πόλη και Ζωή τόνισε ότι ο προϋπολογισμός δεν περιέχει κανένα από τα οράματα που υποσχέθηκε στον Δραμινό λαό, ο νυν Δήμαρχος.

Είπε ότι αν και είναι λειτουργικός δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στους Δραμινούς πολίτες και σημείωσε ότι οι δαπάνες στο μεγαλύτερο βαθμό είναι ίδιες με την προηγούμενη χρονιά.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για την ολοκλήρωση των έργων, είπε ότι υπάρχει αναντιστοιχία των τελών με τα έξοδα και πως δεν έγινε ουσιαστική μελέτη, για του που θα δοθούν τα χρήματα που θα εισπραχτούν από τους Δραμινούς ενώ ανέφερε ότι είναι μειωμένες οι δαπάνες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Αποστολίδης: πολύ μειωμένες οι δαπάνες για έργα στον Δήμο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Αποστολίδης από την παράταξη Πρότζεκτ για τη Δράμα.

Σημείωσε ότι είναι πολύ μειωμένες οι δαπάνες για έργα στον Δήμο, ότι δεν αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό το όραμα της νέας δημοτικής αρχής ενώ συνέδεσε την αρνητική ψήφο της παράταξης του με την αύξηση στα τέλη που ψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή.

Τσακίρης: Βασικό στοιχείο του προϋπολογισμού, ο εξορθολογισμός

Για ένα προϋπολογισμό που βασίστηκε στον εξορθολογισμό, μίλησε στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Τσακίρης.

Τόνισε ότι η καθυστέρηση στην σύνταξη του, οφείλονταν σε αντικειμενικές δυσκολίες και στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα το οποίο είχε στη διάθεση της η δημοτική αρχή. Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί από την δημοτική αρχή  και δεν θα έχει την κατάληξη που είχαν προϋπολογισμοί προηγούμενων χρόνων.

Δήμαρχος Δράμας: οι Δραμινοί πολίτες θα δουν άμεσα τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα

Δυναμικός στην τοποθέτηση του φάνηκε ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική αρχή αντιμετώπισε  έναν κυκεώνα προβλημάτων μέχρι να φτάσει στην κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού.

Έδωσε συγχαρητήρια σε όσους «ίδρωσαν» όπως είπε, μέχρι να συνταχθεί και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο μέλλον, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

«Από αύριο και μετά θα συζητήσουμε αν έχουμε όραμα ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι οι Δραμινοί πολίτες θα δουν άμεσα τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα.

Παπαδόπουλος προς Μαμσάκο: δεν δώσατε ούτε ένα προσχέδιο για να μην ταλαιπωρηθούν όσοι συνεργάστηκαν για την σύνταξη του

Απάντησε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πως οι αυξήσεις στα τέλη που ισχυρίζονται ότι είναι ο λόγος της καταψήφισης του προϋπολογισμού, είναι απλά πρόσχημα και απευθυνόμενος στον κ. Μαμσάκο του είπε πως η παράταξη του δεν έδωσε ούτε ένα προσχέδιο για να μην ταλαιπωρηθούν όσοι συνεργάστηκαν για την σύνταξη του.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στο έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Κραχτίδη που ο ίδιος ο κ. Μαμσάκος σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε παραδεχτεί πως απεντάχθηκε λόγω παραλήψεων της δικής του δημοτικής αρχής.

«Σώσαμε το έργο που εσείς κ. Μαμσάκο χάσατε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης στα περί αναθέσεων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι η Πόλη και Ζωή είχε προχωρήσει όταν ήταν δημοτική αρχή σε 75 αναθέσεις, μόνο μέσα σε ένα 6μηνο.

Δήμαρχος Δράμας: «Δουλεύουμε πυρετωδώς για να προλάβουμε το ΕΣΠΑ» – θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα σχολεία μας

Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα σχολεία της πόλης τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο λειτουργικών δαπανών.

«Δουλεύουμε πυρετωδώς – είπε – για να προλάβουμε το ΕΣΠΑ».

Όσο δε για το νερό και την πολιτική της ΔΕΥΑΔ, ξεκαθάρισε ότι θα πληρώνει νερό όποιος καταναλώνει και δεν θα εξαιρεθεί από την πολιτική αυτή ούτε ο Δήμος και οι φορείς του όπως τα γήπεδα, τα σχολεία, τα κοιμητήρια.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ειδικούς του συνεργάτες, οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίες εργάζονται στην κατεύθυνση σύνταξης μελετών επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, οικονομία στον Δήμο Δράμας.