Ενδιαφέροντα

Διοικητήριο Δράμας: Μόνο με ραντεβού η είσοδος των πολιτών – τηλέφωνα για πληροφορίες

Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όσον αφορά την λειτουργία των υπηρεσιών στο διοικητήριο,    με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωναϊού COVID-19.

Η είσοδος στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας θα επιτρέπεται μόνο υπό προϋποθέσεις και κατόπιν καταγραφής ενώ οι  πολίτες των οποίων οι υποθέσεις επείγουν, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, προκειμένου να έρθουν σε δια ζώσης επικοινωνία με τα στελέχη των υπηρεσιών. Για επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.pedramas.eu. και τα τηλέφωνα για πληροφορίες είναι: 25213 51342-25213 51345-25213 51341.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μας ενημερώνει:

Με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το έργο των υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυδρομικά, τηλεφωνικώς ή κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι πολίτες των οποίων οι υποθέσεις επείγουν, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, προκειμένου να έρθουν σε δια ζώσης επικοινωνία με τα στελέχη των υπηρεσιών.

Στην είσοδο του κτιρίου έχει τοποθετηθεί στέλεχος ιδιωτικής ασφάλειας και ένας υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, οι οποίοι θα ελέγχουν την ταυτότητα και τον λόγο επίσκεψης του πολίτη. Στη συνέχεια, θα ακολουθεί επικοινωνία με την υπηρεσία, που έχει κλειστεί η προγραμματισμένη επίσκεψη για να επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο.

Η συγκέντρωση των στοιχείων θα γίνεται με σκοπό, στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα της νόσου του νέου κορωναϊού, να διευκολυνθεί η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς από τις υπηρεσίες.

Για επικοινωνία με τις υπηρεσίες, η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΕ Δράμας είναι www.pedramas.eu.

Ο επισκέπτης θα πρέπει να επιλέξει το σύνδεσμο “Επικοινωνία”. Στη συνέχεια, από το εμφανιζόμενο μενού, θα πρέπει να επιλέξει το σύνδεσμο “Τηλεφωνικός Κατάλογος”, ο οποίος αναφέρει τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας.

Επίσης, για πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθυνθεί τηλεφωνικά στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας (2521351342-2521351345-2521351341).

Παρομοίως ισχύει και για τις λοιπές υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας, όπως Δ.Ο.Υ., ΕΟΠΠΥ, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Εκπαίδευσης, Στατιστική Υπηρεσία, Γενικά Αρχεία του Κράτους, με βάση και τα στοιχεία που δίνονται σε σχετικές ανακοινώσεις τους.

Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωναϊού COVID-19, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ / Π.Ε. Δράμας, την Παρασκευή 20-3-2020 στις 8 το πρωί, με ειδικό συνεργείο, θα απολυμάνει τους εσωτερικούς χώρους των κτηρίων της Π.Ε. Δράμας όπου στεγάζονται Υπηρεσίες και Αυτοτελή Τμήματα, καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους αυτών, αρχής γενομένης από το Διοικητήριο.

Για τον λόγο αυτό, την ημέρα αυτή οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που στεγάζονται στον χώρο του Διοικητηρίου θα είναι κλειστές.