Life

Δράμα: αντιδράσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα

Την αντίδραση πολλών πολιτών αλλά και εκπροσώπων φορέων της Δράμας προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει και την περιφερειακή ενότητα Δράμας στον κατάλογο των περιοχών όπου θα κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Διαμαρτύρονται ότι το μέτρο είναι άδικο για τη Δράμα, η οποία έχει πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας για τις οποίες δεν ισχύουν τα μέτρα.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μάλιστα, ότι η απόφαση αυτή θα πλήξει περεταίρω, τις ήδη καταρρέουσες τοπικές επιχειρήσεις.

Αρκετοί ισχυρίζονται οτι το μέτρο αυτό θα φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα στο μέτωπο καταπολέμησης της επιδημίας του κορονοϊού, λόγω της υπερσυγκέντρωσης των νέων σε διάφορα σημεία της Δράμας (όπως π.χ. στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας), όπου η τήρηση των μέτρων πρόληψης είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

 Στέφανος Γεωργιάδης:  Άδικο για τη Δράμα με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο –  δυο μέτρα δύο σταθμά

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων τονίζει:

Τα νέα μέτρα είναι οριζόντια για την Περιφέρεια μας.

Η ΠΕ Δράμας με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, είναι άδικο να υποστεί τις συνέπειες άλλων περιοχών.

Θλίβομαι γιατί η επιλογή των περιοχών για τα παρακάτω μέτρα είναι δυο μέτρα δυό σταθμά.

Σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας επιλέχθηκαν συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες ή Δήμοι. Το ίδιο θα μπορούσε και στην δική μας αλλά δεν έγινε.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως θα στηριχθούν πια οι ήδη πληγωμένες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αν λάβουμε υπόψη και την ταλαιπωρία και το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων βιομηχανικών -μεταποιητικών μονάδων μας λόγω αναστολής λειτουργίας της πύλης Εξοχής τότε το μέγεθος της οικονομικής ζημίας είναι μεγάλο.

Πρέπει να υπάρξει πρόνοια με πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το σύνολο των επιχειρήσεων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: θέμα άνισης μεταχείρισης – αδικία για Δράμα και Ορεστιάδα

Δελτίο Τύπου για το θέμα εξέδωσε και η περιφερειακή παράταξη: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΠΕΡΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ…

Χωρίς σοβαρό λόγο και πάλι η κυβέρνηση δημιουργεί θέμα άνισης μεταχείρισης, αυτή τη φορά σε βάρος ενός τμήματος της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά σε διαπεριφερειακό επίπεδο. Και μαζί με τη Δράμα αδικούνται και άλλες περιοχές, όπως η Ορεστιάδα, διαχρονικά ταλαιπωρημένες από άλλους λόγους.
Τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, από τα οποία εξαιρέθηκαν οι Σέρρες, αποτελούν προκρούστεια λύση. Προκαλούν τεράστια προβλήματα στην οικονομία της Δράμας και της Ορεστιάδας χωρίς να δικαιολογούνται από τη χαμηλή επικινδυνότητα των συνθηκών στις συγκεκριμένες περιοχές εξαιτίας της επανεμφάνισης του κορονοϊού.
Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τις αποφάσεις της και να γίνει πιο ευέλικτη προστατεύοντας την εύθραυστη οικονομία των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας.