Κοινωνία

Κλειστά μπαρ και ταβέρνες μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην περιφέρεια ΑΜΘ

Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

H απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένα από τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων.

Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε:

από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Υποχρεωτική θα είναι από τις 17 Αυγούστου η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για τους ταξιδιώτες με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Αρνητικό PCR τεστ οφείλουν να προσκομίζουν όλοι όσοι εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης επίσης μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση αφορά επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής.

Ορίστηκε πλαφόν 750 ανά ημέρα στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της κακαβιάς από τις 16 Αυγούστου.

Αποφασίστηκε η αναστολή κάθε δημόσιας εκδήλωσης με όρθιους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων συναυλιών και παραστάσεων, σε όλη τη χώρα.

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 85ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτέμβρη.