Ενδιαφέροντα

Δράμα: Δεν χάνουν τα ακίνητα τους όσοι δεν προλάβουν να τα δηλώσουν μέχρι 31 Οκτωβρίου

Καθησυχαστικός προς του Δραμινούς ήταν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Δράμας Αναστάσιος Πούλιος όσον αφορά την υπόθεση του Κτηματολογίου και της εκπνοής της ημερομηνίας κατάθεσης των δηλώσεων δικαιωμάτων.

Ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ότι όσοι δεν προλάβουν να καταθέσουν τη δήλωση τους μέχρι 31 Οκτωβρίου δεν σημαίνει επ ουδενί ότι χάνουν το ακίνητο τους ή την κυριότητα σε αυτό.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι μπορεί να δηλωθεί το ακίνητο και μετά την εκπνοή της προθεσμίας, απλά οι διαδικασίες γίνονται περισσότερο δύσκολες και χρονοβόρες.

Ο κ. Πούλιος σημείωσε ότι η διαδικασία ήταν προβληματική στη Δράμα από το ξεκίνημα της, στις 15 Ιανουαρίου του 2019.

Δεν υπήρξε ενημέρωση των πολιτών ενώ το σημείο το οποίο ορίστηκε για να δέχεται τις αιτήσεις των πολιτών ήταν μόνο ένα στη Δράμα, με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετό για τον όγκο των δηλώσεων που δέχονταν.

Μέχρι στιγμής έχει δηλωθεί το 45% των δηλώσεων δικαιωμάτων στη Δράμα και μένει το 55% περίπου, πράγμα που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Πάντως ο κ Πούλιος επανέλαβε το αίτημα του δικηγορικού συλλόγου Δράμας να εξαντληθεί το δικαίωμα για παράταση που ο νόμος ορίζει, δηλαδή μέχρι 15 Ιανουαρίου 2020.