Life

Δράμα: Επιχορήγηση και μείωση του ΦΠΑ ζητούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης

Επιχορήγηση των επιχειρήσεων τους και μείωση του ΦΠΑ ζητούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης προκειμένου να ξεπεράσουν τα έντονα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις επιχειρήσεις τους, λόγω της καραντίνας του… κοροναιου.

Σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καφετεριών και κέντρων διασκέδασης του νομού Δράμας Ηλιάδης Ηλίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου γιατί αλλιώς θα είναι αναπόφευκτα τα λουκέτα σε πολλά καταστήματα καθώς και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας επισημαίνουν ότι το θέμα δεν είναι μόνο πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αλλά το κατά πόσο θα υπάρχουν όροι βιώσιμης επαναλειτουργίας τους.

Οι προϋποθέσεις που θα χρειάζεται να πληρούν τα καταστήματα, η μεγάλη ζημία που έχουν ήδη υποστεί, η τεράστια πτώση του τζίρου εξαιτίας της αποδεκατισμένης από την πανδημία τουριστικής κίνησης, είναι κάποιοι μόνο απο τους παραγοντες που θα επηρεάσουν το μέλλον του κλάδου τους.

Ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του βρίσκεται σε δυσχερή θέση και περιμένει εναγωνίως το νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύσει καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους. Έκρινε δε, οτι είναι σαφώς καλύτερο και για τους επιχειρηματίες και για τους εργαζόμενους και για την ασφάλεια όλων, να ανοίξουν τα καταστήματα όσο το δυνατόν συντομότερα.

“Είναι σαφώς καλλίτερο και πιο ελεγχόμενο, τα παιδιά αντί να μαζεύονται στην Αγία Βαρβάρα και την ανάπλαση χωρίς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να κάθονται στις καφετέριες, όπου τα μέτρα θα τηρούνται απαρέγκλιτα”

Ο κ. Ηλιάδης σημείωσε ότι αν και από την πλευρά των δήμων υπάρχει διάθεση για βοήθεια, υφίστανται διάφορα θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Όπως π.χ. με τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, οι οποίοι μπορούν να παραχωρηθούν προς χρήση τραπεζοκαθισμάτων.