Κοινωνία

Δράμα-Καβάλα: Μετρούν τις ζημιές από το χαλάζι και την ισχυρή βροχόπτωση

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Αδριανής, Νικηφόρου, Δοξάτου, Αγίου Αθανασίου, Χωριστής, Μικροχωρίου αλλά και μεγάλων τμημάτων των νομών Δράμας και Καβάλας, προσπαθούν να καταγράψουν την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στις περιουσίες τους η ισχυρότατη βροχόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε από χαλάζι και δυνατούς ανέμους. Οι καταστροφές που σημειώθηκαν ήταν μεγάλες, σε καλλιέργειες αλλά και σε σπίτια, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας δέχθηκε 16 κλήσεις για απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα από τον δυνατό αέρα.

Στην Καβάλα, που ήρθε αντιμέτωπη με την κακοκαιρία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 14 κλήσεις. Η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε δρόμους και καταστήματα. Ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας και την Ραψάνη, τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους εισχώρησαν σε καταστήματα και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την άντλησή τους.

Το χαλάζι έδωσε την χαριστική βολή στις ήδη πληγείσες καλλιέργειες μήλων, ακτινιδίων, ντομάτας, καρπουζιών, διαφόρων οπωροκηπευτικών και φυσικά στα αμπέλια και τις ελιές, στο σύνολο των περιοχών που πέρασε το καταστροφικό κύμα.