Υγεία

Δράμα: Μαζικός έλεγχος για κορωνοϊό με 2.000 Rapid test

Σε μια κίνηση ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού και αναχαίτισης της, προχωρά ο ΕΟΔΥ.

Την Πέμπτη, πραγματοποιεί μαζικό έλεγχο του πληθυσμού για covid 19, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, με 10 συνεργεία από τη Δράμα και άλλους όμορους νομούς και 2.000 Rapid test.

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν στο κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας, από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 16.00 το απόγευμα.

Η υπεύθυνη γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δράμα, Ελένη Γαμβρέλη

Ελένη Γαμβρέλη: Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς

Σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η υπεύθυνη γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δράμα Ελένη Γαμβρέλη κάλεσε του πολίτες να προσέλθουν στην πλατεία για να κάνουν το τεστ και να μάθουν μέσα σε 20 μόλις λεπτά, αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό.

“Μπορεί να έρθει ο κάθε πολίτης ασχέτου ηλικίας, είτε έχει συμπτώματα είτε δεν έχει. Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς, οι οποίοι θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση” είπε η κα Γαμβρέλη και σημείωσε πως “θέλουμε μ’ αυτόν τον τρόπο, να μειώσουμε την αύξηση των κρουσμάτων, την αύξηση των διασωληνομένων και των νοσηλευομένων, καθώς θα μπορούσε να προκληθεί ένα γενικό lockdown”.

Υπήρξε χαλάρωση – ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση η κα Γαμβρέλη ήταν σαφής: Το προηγούμενο χρονικό διάστημα χαλαρώσαμε πολύ. Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, γίνονταν πάρτι, συναντήσεις, γάμοι και όλα αυτά χωρίς πιστή τήρηση των μέτρων.

“Υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση και ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι έχοντας μεγαλύτερο υιικό φορτίο, μεταδίδουν πιο εύκολα τον κορονοϊό”.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της κας Ελένης Γαμβρέλη στον ALPHA NEWS 95,5: