Κοινωνία

Δράμα: SOS – απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση του νομού

Στην δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη και πολλές ακόμη περιοχές της περιφέρειας μας, που πλήττονται από τις πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα, είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προληπτικής εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, έντεκα νεογνά.

Όλγα Βασιλείου: όχι στην άδικη κριτική στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Την συμπαράσταση της στους ανθρώπους που αγωνίζονται στα μέτωπα των πυρκαγιών εξέφρασε σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Όλγα Βασιλείου και παράλληλα ζήτησε να σταματήσει την ώρα αυτή η άδικη κριτική που ασκείται, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε δασικές περιοχές και περιαστικά δάση της Δράμας

Την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή ενεργειών στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, εφιστούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Δράμα βρίσκεται σήμερα Τρίτη στην υψηλή κατηγορία του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και για το λόγο αυτόν απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών σε δασικές περιοχές και περιαστικά δάση σε όλο το Νομό.

Πρόστιμο σε άνδρα που άναψε φωτιά για να κάψει σκουπίδια στον Βαθύλακκο

Παράλληλα συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι περιπολίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας.

Το πρωί της Δευτέρας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 800 ευρώ σε έναν άνδρα ο οποίος άναψε φωτιά για να κάψει σκουπίδια και ξερά χόρτα στο οικόπεδο του, το οποίο όμως βρίσκονταν 50 μέτρα από το δάσος, στην περιοχή του Βαθύλακκου.