Πολιτισμός

Ελευθεριάδης Σολομών: από την πρώτη στιγμή, όλα τα νόμιμα φροντιστήρια στάθηκαν δίπλα στα παιδιά

Στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα νόμιμα φροντιστήρια της χώρας στην κατεύθυνση βοήθεια των μαθητών και μαθητριών την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Δράμας Ελευθεριάδης Σολομών, σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.

Η ευθύνη για το άνοιγμα φροντιστηρίων είναι μεγάλη

«Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία και τα φροντιστήρια λόγω κορονοϊού, σταθήκαμε κοντά στα παιδιά και μας το αναγνωρίζουν πλέον, όλοι αυτό, και οι μαθητές και οι οικογένειες τους» τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι τώρα πλέον έχει την δυνατότητα τα κάθε φροντιστήριο να ανοίξει, αλλά όμως η ευθύνη για όποιον το επιχειρήσει είναι πολύ μεγάλη και απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση

Πάντως ανέφερε ότι τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από την ομοσπονδία τους, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.

Σε ερώτηση για το αν η τηλεκπαίδευση μπορεί να αντικαταστήσει το δια ζώσης μάθημα, ο κ. Ελευθεριάδης είπε ότι το δια ζώσης μάθημα δεν αντικαθίσταται εύκολα αλλά όμως με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές πλατφόρμες που υπάρχουν, «ερχόμαστε πολύ κοντά».

Τα παράνομα φροντιστήρια κάνουν πάρτι – δεν τηρούν τους κανόνες προστασίας

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα παράνομα φροντιστήρια και την στάση τους,  σημειώνοντας ότι την περίοδο αυτή κάνουν πάρτι, δεν τηρούν τους κανονισμούς και πλέον το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικό αλλά έχει να κάνει και με την προστασία της υγείας μας.

Τα παιδιά φάνηκαν πολύ ώριμα

Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση του ότι  το δύσκολο αυτό διάστημα της καραντίνας τα παιδιά φάνηκαν πολύ ώριμα και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά στην συνέχεια.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του κ Ελευθεριάδη Σολομώντα στον ALPHA NEWS 95,5: