Κοινωνία

Ελεύθερα Πιτ Μπουλ στη Δράμα

Ελεύθερα κυκλοφορούν στη Δράμα Πιτ Μπουλ τα οποία αφέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους ή για κάποιους λόγους, δεν βρίσκονται υπό την επιτήρηση τους όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή μετά από το περιστατικό που πριν λίγες ημέρες συνέβη στην οδό Αδριανουπόλεως, όταν δύο Πιτ Μπουλ επιτέθηκαν σε ένα τρίτο ίδιας ράτσας, προξενώντας του βαριά τραύματα.

Μετά από έρευνα του φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι των ζώων Δράμας» αποκαλύφτηκε ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν ήταν αδέσποτα – όπως πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν με αναρτήσεις τους στα social media -αλλά δεσποζόμενα.

Μάλιστα, εκπρόσωποι του σωματείου, έδωσαν στους άνδρες της αστυνομίας που ήταν παρόντες στο περιστατικό, τα στοιχεία ενός ατόμου που φέρεται ως ιδιοκτήτης των δύο σκυλιών που επιτέθηκαν τα χαράματα της προηγούμενης Παρασκευής, στο τρίτο σκυλί.

Σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος των Φίλων των Ζώων Δράμας  Δέσποινα Μέγα, ζήτησε από τους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από Fake News που παρουσιάζουν τα αδέσποτα ζώα ως υπαίτια όλων των κακών και αρνητικών που συμβαίνουν και ζήτησε την βοήθεια και τη συνδρομή όλων και κυρίως της αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας, στην κατεύθυνση εντοπισμού και τιμωρίας όλων όσων πετούν στο δρόμο τα σκυλιά τους, κάνοντας τα αδέσποτα.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη της κας Μέγα στον ALPHA NEWS 95,5