Κοινωνία

“Εμφύλιος” παραγωγών-μικροπωλητών στην Λαϊκή της Δράμας – Δεν θα γίνει ούτε η Σαββατιάτικη Λαϊκή

Διαστάσεις εμφύλιας διαμάχης έχει λάβει η κόντρα μεταξύ παραγωγών  και μικροπωλητών στη Λαϊκή Αγορά Δράμας. Μετά την μη διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Χελμού το πρωί της Παρασκευής, λόγω καταγγελίας, ο Σύλλογος των μικροπωλητών προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία της Σαββατιάτικης λαϊκής αγοράς των παραγωγών, στην εισαγγελία Δράμας, στην αστυνομία, στην αντιπεριφέρεια.

Ως αποτέλεσμα, δεν θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα η λαϊκή αγορά των παραγωγών το Σάββατο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της και μέχρι σήμερα λειτουργούσε υπό την σιωπηρή ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Οι παραγωγοί δεν θα ανοίξουν τους πάγκους τους αύριο αλλά όμως σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν στον ίδιο χώρο, το πρωί.

Η κόντρα αυτή φαίνεται πως έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων εξαιτίας της καταγγελίας που έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Οι μικροπωλητές θεωρούν ότι πίσω από την καταγγελία είναι ο σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών Δράμας, αν και ο πρόεδρος του κ. Χρυσοστομίδης σε δήλωση του στον ALPHA NEWS 95,5 διέψευσε αυτήν την φήμη και μάλιστα είπε πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όποιου το ισχυρίζεται.

Ο πρόεδρος των παραγωγών της σαββατιάτικης αγοράς Δράμας κ. Μαυροβασίλης ανέφερε ότι εξαιτίας αυτής της καταγγελίας, 120 και πλέον παραγωγοί που συμμετέχουν σε αυτήν, δεν θα βγάλουν το μεροκάματο τους. Σημείωσε δε ότι οι μισοί και περισσότεροι από αυτούς, βγάζουν πάγκους μόνο κάθε Σάββατο.