Πολιτισμός

Επαναλειτουργεί το Δημοτικό Ωδείο Δράμας από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Επαναλειτουργεί το Δημοτικό Ωδείο Δράμας απο την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου μετά από ένα χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, όπου παρέμεινε κλειστό λόγω … covid 19.

Ως γνωστόν η διοίκηση του ωδείου είχε προχωρήσει στην προληπτική αναστολή λειτουργίας του, διότι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, διεγνώσθη με covid 19, καθηγητής μουσικής που είχε παραδώσει δια ζώσης μάθημα στο ωδείο.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν τεστ, όλων όσων ήρθαν σε επαφή με τον καθηγητή που προσβλήθηκε από τον ιό μέχρι και πέντε μέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων και ήταν όλα αρνητικά.

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής ενημέρωσε τους γονείς, καθηγητές και σπουδαστές ότι το δημοτικό ωδείο Δράμας θα λειτουργήσει κανονικά από 26 Οκτωβρίου 2020.

Η επιστολή

Αγαπητοί γονείς, καθηγητές και σπουδαστές, σας ενημερώνουμε ότι το δημοτικό ωδείο Δράμας θα λειτουργήσει κανονικά από 26 Οκτωβρίου 2020.

Ο Οργανισμός με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες έκλεισε προληπτικά το δημοτικό ωδείο μετά και από την παραίνεση της υπηρεσίας του ΕΟΔΥ στη Δράμα. Κατόπιν αυτού και πάλι προληπτικά η υπηρεσία  σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ προέβη σε τεστ όλων όσων ήρθαν σε επαφή με τον καθηγητή που προσβλήθηκε από τον ιό μέχρι και πέντε μέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Σήμερα το πρωί μετά από επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη γιατρό του ΕΟΔΥ στη Δράμα μας ανακοινώθηκε ότι όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν αρνητικά όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και από την πλευρά μας.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Πολιτιστικού Οργανισμού τηρώντας όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέτρα  που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς κορονοϊού, σεβόμενοι πρωτίστως την υγεία των σπουδαστών και υπαλλήλων του οργανισμού μας θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να  ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ επιθυμώντας να παρέχει την μουσική  εκπαίδευση  με την μέγιστη ασφάλεια.

Με εκτίμηση

 Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού

 Δεμερτζής Γεώργιος