Υγεία

Covid-19: “καμπανάκι” από την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε

Η έξαρση των κρουσμάτων covid-19 τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ευρώπη, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε καμιά περιοχή της χώρας, ακόμη και στις “πράσινες” του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

Πολύ εύκολα, ένας νομός χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση, μπορεί να μετατραπεί σε υγειονομική “βόμβα” αν  τα προληπτικά μέτρα ατονήσουν έστω και για λίγο.

Για το λόγο αυτόν, στην κατεύθυνση αποτροπής ενός “κακού” σεναρίου για το νομό μας, παρενέβη με δήλωση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε.

Απευθύνει έκκληση στους Δραμινούς πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στους γύρω νομούς και  τις μη απαραίτητες συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους:

“Ως πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΓΝΔράμας αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας, απευθύνω έκκληση στους Δραμινούς πολίτες να αποφύγουν αφ’ενός τις άσκοπες μετακινήσεις στους γύρω νομούς και αφ’ετέρου τις μη απαραίτητες συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο και εφ όσον δείξουμε επιπλέον προσήλωση στα μέτρα ατομικής υγιεινής ( χρήση μάσκας και συχνότερο πλύσιμο χεριών) θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την καλή υγειονομική εικόνα του νομού μας και να αποφύγουμε τα χειρότερα, που βλέπουμε να συμβαίνουν στους γειτονικούς μας νομούς”.