Υγεία

Ευχάριστα νέα για τη Δράμα: Αρχίζει να λειτουργεί Ογκολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο

Ευχάριστη έκπληξη για τη Δράμα ήταν το δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Μπλούχος Κωνσταντίνος.

Η ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας Ογκολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά από όλους τους Δραμινούς και κυρίως από τους συμπολίτες μας καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

Το εξωτερικό ογκολογικό ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τον εξαίρετο γιατρό και επιστήμονα, Παθολόγο – Ογκολόγο του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κασαράκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Δράμας ΝΔ Μπλούχος Κωνσταντίνος: «Γίνεται μια αρχή: θωρακίζονται επικουρικά οι δομές υγείας του τόπου μας και κυρίως ενισχύεται το έργο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας».

Ο βουλευτής ΝΔ Δράμας Μπλούχος Κωνσταντίνος με την πρόεδρο του συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας Ευγενία Σαραφίδου(αριστερά) και την γραμματέα του συλλόγου Άρτεμη Δημητριάδου στο βουλευτικό του γραφείο, πριν λίγες ημέρες.

 Ευγενία Σαραφίδου, πρόεδρος καρκινοπαθών Δράμας:

τεράστιο ευχαριστώ γλυκέ μου γιατρέ…

Με ένα «τεράστιο ευχαριστώ» χαιρέτησε την ανακοίνωση του βουλευτή Δράμας η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας Ευγενία Σαραφίδου, σε σχόλιο της στο fb:

«Το ποιο αισιόδοξο μήνυμα που εισέπραξα μέσω fb γλυκέ μου γιατρέ… το ευχαριστώ τεράστιο για την προσωπική σας συμβολή. Σε αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια, μια αγκαλιά αγάπης από όλους εμάς που βλέπουμε ότι όταν δίκαια διεκδικείς κάτι λογικά αυτονόητο να ανθίζει, ε τότε ελπίζεις σε πολλά. Προσωπικά το ευχαριστώ ταπεινά τεράστιο».

«Έναρξη Λειτουργίας Ογκολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας»

Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο τάξεις: αυτούς που πιστεύουν το απίστευτο και αυτούς που κατορθώνουν το ακατόρθωτο. (Όσκαρ Ουάιλντ)

Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του Ιατρού κ. Δημητρίου Κασαράκη, Παθολόγου – Ογκολόγου του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Υπεγράφη η μετακίνησή του και έτσι ο κ. Κασαράκης θα λειτουργεί εξωτερικό ογκολογικό ιατρείο κάθε Παρασκευή, για κάθε συμπολίτη που ανήκει στη συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα.

Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ η οποία συνέδραμε στο θέμα και συνέπραξε. Ωσαύτως, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον ίδιο τον ιατρό κ. Κασαράκη ο οποίος συναίνεσε σε τούτη τη μετακίνηση. Ευχαριστίες και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας για τη διαρκή μέριμνα και ενάργεια επί του θέματος.

Γίνεται μια αρχή: θωρακίζονται επικουρικά οι δομές υγείας του τόπου μας και κυρίως ενισχύεται το έργο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, που αντιμετωπίζει περιστατικά χειρουργικής ογκολογίας πρωτοπορώντας σε ποιότητα και αξιοπιστία. Απώτερος στόχος είναι, βήμα-βήμα, να καταφέρουμε ώστε στο νοσοκομείο μας να μπορούν να βρίσκουν θεραπευτικό καταφύγιο όλο και περισσότεροι ασθενείς, οι οποίοι συχνά υποχρεώνονται να αναζητήσουν λύσεις για την υγεία τους εκτός Δράμας.

Ο δρόμος προς τον Παράδεισο, είναι σπαρμένος με μικρές-μικρές προσπάθειες, που συντελούν στην ελάφρυνση του πόνου κάθε αναγκεμένου. Καλή συνέχεια σε όποιον και όποια αγαπά και εκδηλώνει ενεργά την αγάπη του, με πράξεις που λυτρώνουν… Κι ας μην φαίνονται με την πρώτη ματιά. Έτσι κι αλλιώς, τα θαύματα στην υγεία δεν τα βλέπεις. Τα ζεις.

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας

Κωνσταντίνου Μπλούχου