Ενδιαφέροντα

Η αξία της φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των ατόμων με αναπηρία-Πρωτοβουλία της Κ. Μποδούρογλου

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα θεραπευτικής άσκησης του προγράμματος «Επισκέψεις στις Σχολικές

Μονάδες Ειδικής Αγωγής» που υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | Sports Excellence της Α ́ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ημερίδα στο Ωδείο Δράμας για την αξία της φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Συμβούλου, κυρίας Κατερίνας Μποδούρογλου, διοργανώθηκε το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 στο Ωδείο Δράμας μία ημερίδα με στόχο την ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων και τοπικών φορέων για την αξία της φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Στη περιοχή της Δράμας η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα για παιδιά με αναπηρία 

Παρουσιάστηκε το σύνολο των δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Θεραπευτική Άσκηση για Παιδιά με Αναπηρία (Action for Kids with Disabilities).

H Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα για παιδιά με αναπηρία (ΚΑΜ – AKD) του Sports Excellence βρέθηκε στη περιοχή της Δράμας από τις 11 έως τις 17 Απριλίου. Συνολικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα 69 παιδιά ηλικίας 6 έως 22 ετών.

H δράση αποτελούνταν από την καταγραφή του ιατρικού προφίλ των μαθητών και μαθητριών, την αξιολόγηση των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και το σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης.

Να αποκτήσουν τα παιδιά θετικές εμπειρίες σχετικά με την άσκηση

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος ήταν να βελτιωθούν οι κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των παιδιών, να δοθούν συμβουλές στους γονείς για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με τα παιδιά μέσω της συμμετοχής τους σε δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες κίνησης, καθώς και να αποκτήσουν τα παιδιά θετικές εμπειρίες σχετικά με την άσκηση.

Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών

Τοπικοί φορείς και αθλητικοί σύλλογοι συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στις ενέργειες του προγράμματος με συμπεριληπτικές δράσεις για όλα τα παιδιά. Σε αυτό συνέδραμαν και οι εθελοντές που δήλωσαν συμμετοχή, οι οποίοι είναι οι: Αβραμίδης Σταύρος, Αλατζάς Φώτης, Γιουρεντζίδου Αναστασία, Σακελάρη Λεμονιά και Τσεπενέκη Σωτηρία.

Δηλώσεις Λεμονιάς Σακελάρη: «Ήταν ένα πολύ επιμορφωτικό πρόγραμμα, μου άρεσε πάρα πολύ.

Καινούριο, με μετρήσεις, εξατομικευμένα παιχνίδια και φαίνεται ότι βοηθάει πολύ τα παιδιά. Χάρηκαν που συμμετείχαν και ήθελαν πολύ να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες. Είχαμε άψογη συνεργασία με την ομάδα και μακάρι το πρόγραμμα να επαναληφθεί και το καλοκαίρι».