Ενδιαφέροντα

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στην Ψηλή Ράχη Δράμας

Για ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα στο νομό Δράμας μιλούν κυνηγοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι λύκοι κατεβαίνουν πλέον στα πεδινά και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους.

Κυνηγοί από τον δήμο Παρανεστίου εκτιμούν ότι οι επιθέσεις λύκων σε ζώα και κυρίως σκυλιά, είναι αρκετές δεκάδες μέσα στην χρονιά και ζητούν την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μάλιστα ένα πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας ihunt.gr με τίτλο “Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στην Ψηλή Ράχη Δράμας” έχει προκαλέσει τρόμο σε κτηνοτρόφους και κυνηγούς της περιοχής Παρανεστίου.

“Ο νομός Δράμας ίσως είναι ο νομός όπου οι κυνηγοί έχουν τις περισσότερες απώλειες σκύλων από επιθέσεις λύκων. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί περισσότερες από πέντε θανατηφόρες επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα.

Αυτή τη φορά ο άτυχος ήταν ο ταμίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιάννης Βογιατζόγλου.

Ο κ. Βογιατζόγλου την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου πήγε για κυνήγι λαγού στην Ψηλή Ράχη Δράμας. Ένα από τα σκυλιά του μια θηλυκιά ημίαιμη, ξέκοψε από τα υπόλοιπα σκυλιά βρίσκοντας έναν άλλο ντορό.

Ο κ. Βογιατζόγλου άκουσε μια στριγγλιά και τότε κατάλαβε ότι κακό συνέβη αφού πέρσι τέτοια εποχή είχε χάσει ακόμη ένα σκύλο από επίθεση λύκου στην ίδια περιοχή.

Μετά από λίγο και με τη βοήθεια του GPS καταφέρνει να φτάσει στο σημείο που άκουσε τη στριγγλιά και βλέπει τη σκυλίτσα του έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχε πολλούς λύκους και τα περιστατικά είναι συνεχόμενα. Πριν λίγες ημέρες οι λύκοι έφαγαν ένα σκύλο στην αυλή ενός σπιτιού ενώ λύκοι έπνιξαν τέσσερα τσοπανόσκυλα κτηνοτρόφου του χωριού τους τελευταίους μήνες.

 

Το δημοσίευμα υπογράφεται από την συντακτική ομάδα του iHunt.gr