Πολιτική

Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου στον  τομέα της δικαιοσύνης, αναλαμβάνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ήδη λίγο μετά την ανακοίνωση Τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τον ορισμό του Δραμινού βουλευτή ως Τομεάρχη Δικαιοσύνης, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες καθώς και συνάδελφοι του, έσπευσαν να του ευχηθούν για τα νέα του καθήκοντα.

Συγχαρητήρια επιστολή Κωνσταντίνου Μπλούχου

Μεταξύ αυτών και ο συνάδελφος του, βουλευτής Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή  στοχεύοντας στη “συνεργασία και την συναλληλία για το καλό της Δράμας”.

Επιστολή προς κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο

Με  δήλωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb σχολίασε τον ορισμό του ως Τομεάρχη Δικαιοσύνης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος:

Σήμερα είχα τη τιμή να μου ανατεθούν τα καθήκοντα του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Διατελώ 35 Δικηγόρος εκ των οποίων 9 χρόνια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Η προστασία της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και πρωτίστως της Δικαιοσύνης από εξωθεσμικές παρεμβάσεις που επιχειρούν να αλλοιώσουν την αποστολή της, συνιστά πρώτιστο καθήκον για μας.

Η διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, η ισονομία, η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας και του θεσμικού κύρους των δικαστικών λειτουργών, η ανθρωποκεντρική λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές μας,

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη. Οι δικές μας παρεμβάσεις μας και η εποικοδομητική και τεκμηριωμένη κριτική μας θα κινούνται πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.