Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την συμπεριφορά Δαλακάκη

Την έντονη αντίδραση δεκάδων χρηστών του διαδικτύου –  και όχι μόνο –  προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά του πρώην Δημάρχου Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη απέναντι στην αντιδήμαρχο Δοξάτου και πρώην υποψήφια Δήμαρχο Δοξάτου  Κυριακή Παπαζώτου, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δοξάτου.

Ο κ. Δαλακάκης σε μια αψυχολόγητη αντίδραση του, απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Παπαζώτου, την ώρα ενός έντονου διαλόγου μαζί της στο πλαίσιο της συζήτησης ενός θέματος, είπε επί λέξη: “γνωρίζω το πρόβλημα σας και δεν σας κάνω επίθεση”.

Η αντίδραση της κας Παπαζώτου αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του συμβουλίου ήταν έντονη όπως επίσης και πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι έμαθαν για το συμβάν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τόσο ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν από τον κ. Δαλακάκη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

Την συμπεριφορά Δαλακάκη στηλιτεύουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους στα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης, η πρώην δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δράμας Projekt Δράμα 2020 Αλέξης Τσιαμπούσης.

Χρήστος Καραγιαννίδης: Περιμένω από τον δήμαρχο Δράμας να πάρει θέσει για την αήθη επίθεση του υπαλλήλου του

Ενημερωτικό

Χτες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και γενικός γραμματέας του Δήμου Δράμας κύριος Δαλακάκης απευθυνόμενος προς την αντιδήμαρχο κυρία ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ είπε επί λέξη, “σέβομαι το πρόβλημα σας και δε θα σας κάνω επίθεση” υπονοώντας πως επειδή η κυρία Παπαζώτου αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα υγείας είναι ανίκανη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Περιμένω από τον δήμαρχο Δράμας κύριο Χριστόδουλος Μαμσάκος να πάρει θέσει γι’ αυτήν αήθη επίθεση του υπαλλήλου του. Περιμένω τον σύλλογο καρκινοπαθών Δράμας να πάρει θέση για τον ρατσιστικό λόγο που δημόσια εκφράσθηκε από έναν αιρετό του δήμου Δοξάτου.

Προσωπικά επειδή έχω δεχθεί άπειρες χυδαίες επιθέσεις από τον συγκεκριμένο κύριο περιμένω τα χειρότερα.

Όμως η καταδίκη τέτοιων δηλώσεων απ΄όλους κι όλες μας είναι καθήκον για να μη μετατρέψουμε την κοινωνία μας σε ζούγκλα.

Γονατίζω πάντα μπροστά στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη της ζωής τους με αξιοπρέπεια και δύναμη.

Οι άνθρωποι που παρ’ όλη την τιτάνια μάχη που δίνουν είναι παρόντες και παρούσες στην ζωή και το παράδειγμα τους δίνει ώθηση για όλους μας πως τα πράγματα τελειώνουν μόνο όταν τα παρατάμε.

Αλίκη Σωτηριάδου: Αποτροπιασμός  για τη συμπεριφορά του “συναδέλφου”

Δεν υπάρχει λέξη ικανή να αποτυπώσει τα αισθήματα που προκαλεί στο μέσο συνετό άνθρωπο η συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου, της οποίας αποδέκτης ήταν η δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου.

Δυστυχώς, ολοένα συχνότερα οι αίθουσες των δημοτικών -και όχι μόνο -συμβουλίων μετατρέπονται σε αρένα προσωπικών επιθέσεων, που όχι μόνο τίποτα δεν εισφέρουν αλλά δυναμιτίζουν το κλίμα των συνεδριάσεων, αποπροσανατολίζουν και εύλογα προκαλούν την αποστροφή των δημοτών να τις παρακολουθούν.

Είναι όμως πραγματικά ανεξήγητη με την κοινή λογική μια τέτοιου είδους συμπεριφορά. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει τελικά κανείς στο βωμό των εντυπώσεων; Ποιας διαβάθμισης στον πολιτικό πολιτισμό μας είναι άραγε μια τέτοια “επίθεση”; Πόσο θα επιτρέψουμε να βάλλονται όχι μόνο οι θεσμοί αλλά η ίδια η «ανθρωπιά»;

Εκφράζω ρητά τη συμπαράστασή μου στη συνάδελφο ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ, που υπηρετεί με τόση αφοσίωση το ρόλο που της ανέθεσαν οι δημότες της και ο Δήμαρχος Δοξάτου. Θεωρώ χρέος όλων μας, σε μια υγιή, χωρίς διακρίσεις κοινωνία, να κάνουμε το ίδιο για κάθε άνθρωπο που δέχεται ανάλογη προσβολή. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη συμπεριφορά του “συναδέλφου” , που με την κοινή λογική κανείς δεν θα περίμενε να εκφραστεί μ’ αυτό τον τρόπο.

Του εύχομαι να βρει γρήγορα το θάρρος να ζητήσει δημόσια συγνώμη και κυρίως να μην επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά που αυτονόητα προκαλεί πόνο όχι μόνο στην αποδέκτη της αλλά σε όποιον διαθέτει ανθρώπινα αισθήματα .

Είναι καθήκον και χρέος απέναντι στον άνθρωπο αλλά και στο θεσμό που προσβάλλεται να καταδικάσουμε ρητά τέτοιες συμπεριφορές, γιατί δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακούν τη σιωπή.

 

Αλέξης Τσιαμπούσης: αν ήμουν δήμαρχος, θα τον είχα αποπέμψει ήδη

Στην πολιτική ΔΕΝ επιτρέπονται όλα!

Χριστόδουλος Μαμσάκος, αν ήμουν δήμαρχος, θα τον είχα αποπέμψει ήδη!

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δοξάτου, στο 3:52 το συγκεκριμένο συμβάν: