Υγεία

Θ. Καρατζόγλου: καλό θα είναι η αιμοδοσία να είναι σταδιακή

Πλήθος κόσμου σπεύδει να δώσει αίμα για τους δεκάδες τραυματίες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 αναφέρει ότι το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου κατακλύστηκε από τηλέφωνα πολιτών για εθελοντική αιμοδοσία και είναι συγκινητική η προσφορά των συνανθρώπων μας.

Η κα Καρατζόγλου ανέφερε ότι είναι σκόπιμο να είναι σταδιακή η αιμοδοσία και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να δώσουν αίμα, όλοι οι συμπολίτες μας που επιθυμούν, άμεσα, τώρα.

Όπως σημείωσε το αίμα έχει ημερομηνία λήξης και καλό είναι, επειδή η νοσηλεία των τραυματιών θα είναι μακρά, να δίνουν αίμα σταδιακά, για να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Δράμας λειτουργεί τις ημέρες αυτές πρωί και απόγευμα προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και αν το ενδιαφέρον του κόσμου συνεχιστεί τότε θα ισχύσει το ωράριο αυτό και μέρες της επόμενης εβδομάδας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία μπορούν από να κλείνουν το ραντεβού τους στην Αιμοδοσία Δράμας στο τηλέφωνο 2521350331.