Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: κίνδυνος για την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθεσε Αναφορά την από 1-3-2023 επιστολή του Σωματείου ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας προς τον Ιατρικό Σύλλογο της Δράμας και την διοίκηση του Νοσοκομείου, σχετικά με τον σοβαρό κίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε έγγραφο της διευθύντριας της κλινικής που ενημερώνει ότι μετά την παραίτηση μιας ιατρού και την αναμενόμενη συνταξιοδότηση μίας ακόμη, τόσο η καθημερινή εφημέρευση της παθολογικής κλινικής όσο και πρωινή της λειτουργία(( Διαβητολογικό Ιατρείο, Εξωτερικά Ιατρεία, διεκπεραίωση ασθενών εντός της κλινικής ) τίθενται πλέον κάτω από τα όρια ασφαλείας για ασθενείς και ιατρούς. Δεδομένου ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης κυρίως του ιατρικού προσωπικού είναι χρονίζοντα , οξεία και γνωστά σε όλους, καλούνται όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι να λάβουν τις απαραίτητες και κατεπείγουσες ενέργειες.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου να καλυφθούν τα σοβαρά κενά στην παθολογική κλινική με μετακινήσεις παθολόγων από όμορα νοσοκομεία, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί!

Στη συνέχεια ζητήθηκε η πλήρης μετακίνηση 5 γενικών γιατρών από τα  κέντρα υγείας του νομού για την κάλυψη της καθημερινής και ολοήμερης λειτουργίας των ΤΕΠ!

Λόγω του πολύ σοβαρού προβλήματος που εγείρεται και αφορά την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Δράμας, ο βουλευτής Θ. Ξανθόπουλος κατέθεσε την επιστολή του Σωματείου Ιατρών του νοσοκομείου, και ζητεί από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει σε ποιές ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής για τους πολίτες της Δράμας λειτουργία της παθολογικής κλινικής, πριν είναι πολύ αργά.