Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: “Αν δεν στηριχθούν τα ιδρύματα που εδρεύουν στη Δράμα, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη”

Τον κίνδυνο να κλείσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στη Δράμα, επεσήμανε με δήλωση του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει  με αφορμή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας κινδυνεύουν με αφανισμό, τόνισε ότι αν δεν στηριχθούν τα ιδρύματα που εδρεύουν στη Δράμα, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Θ. Ξανθόπουλος: Θα αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα

Μιλώντας στην καθημερινή εφημερίδα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” για τον κίνδυνο να κλείσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στη Δράμα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε:

“Είχαμε προβλέψει και με αφορμή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας κινδυνεύουν με αφανισμό.

Ήδη η κραυγή αγωνίας των πανεπιστημιακών αποτυπώνεται και εγγράφως.

Αν δεν στηριχθούν τα ιδρύματα που εδρεύουν στη Δράμα, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Αυτό βεβαίως μπορεί να ταιριάζει με τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σχέδιο των Δραμινών πολιτών.

Θα αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα, έτσι ώστε αυτά τα ιδρύματα, τα οποία αναβαθμίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, να μπορέσουν να παίξουν το μορφωτικό και αναπτυξιακό τους ρόλο στην περιοχή μας.

Προσωπικά θα επικοινωνήσω με τους εκπροσώπους της σχολής και θα επιδιώξω συναντήσεις και με το Υπουργείο Παιδείας για να δω τι ακριβώς σκέφτονται…”