Πολιτισμός

Φόβος για συγχώνευση ή μεταφορά των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων της Δράμας

Ένα “καζάνι” που “βράζει”, είναι από την περασμένη Πέμπτη το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος μετά την εισήγηση του προέδρου της Διοικούσας Αθ. Καίση για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Μάλιστα στην εισήγηση του για τα δύο τμήματα που εδρεύουν στη Δράμα ο κ. Καίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι απαιτείται η σημαντική αρωγή της Πολιτείας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι εξαιρετικά λίγοι οι εισακτέοι.

Μάμαλης: θα πρέπει να επιστρέψει το Τμήμα Οινολογίας και να καταργηθεί το Αγροτικής Βιοτεχνολογίας

Όπως  αναφέρει στην καθημερινή εφημερίδα της Δράμας «Πρωινό Τύπο» ο κ. Μάμαλης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ και καθηγητής στο Τμήμα Οινολογίας Δράμας «θα πρέπει να επιστρέψει το Τμήμα Οινολογίας και να καταργηθεί το Αγροτικής Βιοτεχνολογίας. Παλαιότερα που ήταν μόνο Οινολογίας, είχαμε 120 άτομα κάθε χρόνο νέους φοιτητές, ενώ τώρα που έγινε Αγροτικής Βιοτεχνολογίας ήρθαν στο τμήμα μόνο 40 άτομα».

Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει προκαλέσει προβληματισμό και φόβο στους τοπικούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι βλέπουν ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση της πολιτείας, είναι πολύ πιθανόν τα δύο τμήματα της Δράμας να συγχωνευτούν και να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις.

Ξανθόπουλος: αν δεν στηριχθούν τα ιδρύματα που εδρεύουν στη Δράμα, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη

Τον κίνδυνο να κλείσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στη Δράμα, επεσήμανε με δήλωση του και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει  με αφορμή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας κινδυνεύουν με αφανισμό, τόνισε ότι αν δεν στηριχθούν τα ιδρύματα που εδρεύουν στη Δράμα, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Ειδικότερα η εισήγηση του προέδρου της Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Στην παράγραφο 6 γίνεται η αναφορά για τα τμήματα της Δράμας: