Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Ασέλγεια στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή

Με ανακοίνωση του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος καταγγέλλει ως Ασέλγεια στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας την παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, στην εκδήλωση τιμής, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σημειώνει δε ότι οι υπεύθυνοι για την εξέλιξη αυτή, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τη Δραμινή κοινωνία

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ασέλγεια στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας η παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στην εκδήλωση τιμής-Οι υπεύθυνοι να ζητήσουν συγγνώμη από τη Δραμινή κοινωνία

Παραβρέθηκα σήμερα, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και κατέθεσα στεφάνι στην εκδήλωση τιμής & μνήμης για την Ποντιακή γενοκτονία, που διοργάνωσαν από κοινού η Αντιπεριφέρεια Δράμας με τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού.  Η παρουσία μου ήταν επιβεβλημένη και ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων είναι απόλυτος. Μελανό σημείο της εκδήλωσης υπήρξε η κατάθεση στεφάνου από την εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ο Ελληνικός Λαός επανέφερε την Χρυσή Αυγή στα «λαγούμια της Ιστορίας»

Ως γνωστόν η Χ.Α. έπαψε να είναι κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ελληνικός Λαός την επανέφερε στα «λαγούμια της Ιστορίας» και είναι απορίας άξιον πως σε μία εκδήλωση με  αυτό το περιεχόμενο εμφανίσθηκαν οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και επίγονοι των φασιστικών ορδών. Οι πρόγονοί μας σφαγιάσθηκαν ακριβώς επειδή ήσαν «άλλοι», δηλ. διαφορετικοί από την κυρίαρχη εικόνα που χρειαζόταν  ο Κεμάλ και οι Νεότουρκοι. Μιλούσαν άλλη γλώσσα, είχαν άλλη θρησκεία και είχαν άλλη εθνική συνείδηση, δηλ. ελληνική. Αυτοί ήσαν οι λόγοι που ο Τουρκικός Εθνικισμός αποφάσισε την συστηματική εξολόθρευσή τους, όπως λίγο πριν είχε κάνει και με τους Αρμενίους.

Η κατάθεση στεφάνου απο την Χρυσή Αυγή ακύρωσε το περιεχόμενο της τελετής

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους η Χ.Α. δεν είχε θέση στη σημερινή εκδήλωση. Γιατί ακριβώς η παρουσία της υπενθύμιζε τους λόγους της Γενοκτονίας και η κατάθεση στεφάνου ακύρωσε το περιεχόμενο της τελετής. Τόσο αυτοί που εισηγήθηκαν, όσο και αυτοί που προσκάλεσαν την εξωκοινοβουλευτική πλέον Χ.Α. ασέλγησαν στη μνήμα των θυμάτων και οφείλουν έστω μια όψιμη συγνώμη στη Δραμινή Κοινωνία.

 ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΥΡΙΖΑ